Ληξιπρόθεσμα Δημοσίου: Ούτε ένα ευρώ στους ιδιώτες εάν δημιουργούνται νέα χρέη!

Στοπ σε ένα γενιά χρεών «κάτω από το χαλί»

Ούτε ένα ευρώ δε θα πληρώνει το Δημόσιο στους ιδιώτες για τα ληξιπρόθεσμα εάν δεν διασφαλίζεται ότι δε θα υπάρξουν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Στην τακτική (πλέον) σύσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού με τους Γιάννη Στουρνάρα, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιώργο Μαυραγάνη για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τον έλεγχο των εσόδων και των δαπανών, έγινε λόγος για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης ώστε να μην δημιουργείται νέα γενιά χρεών και μάλιστα… κάτω από τα χαλί.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου μετά τη σύσκεψη η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών είναι σαφής: «Ούτε ένα ευρώ δεν θα εκταμιεύεται για ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες εάν το υπουργείο δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα δημιουργούνται νέα ληξιπρόθεσμα».

Παράλληλα, στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι μειώνονται οι δαπάνες του προϋπολογισμού αλλά μειώνονται ταυτόχρονα και τα ληξιπρόθεσμα χρέη, γεγονός που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται σύμφωνα με τους στόχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top