Το Bloomberg «εξυμνεί» τον Αντώνη Σαμαρά: Eίναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας

Ένα άρθρο που θα... συζητηθεί!

Το Bloomberg «εξυμνεί» τον Αντώνη Σαμαρά: Eίναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας

​Ένα άρθρο-ύμνο στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φιλοξενεί το Bloomberg, τονίζοντας πως αν πέσει η κυβέρνηση του θα είναι αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον Έλληνα πρωθυπουργό, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα στις κινήσεις του κου Σαμαρά από τον περασμένο Ιούνιο: από τη δήλωση «Δεν με ενδιαφέρουν οι καλές προθέσεις», μέχρι την επιτυχία του να κάνει να «πάψουν» οι «αρνητικές» φωνές οικονομολόγων, επενδυτών και πολιτικών που προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Πιθανόν να είναι η τελευταία καλύτερη ελπίδα για οποιονδήποτε πιστεύει ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας εξαρτώνται από την παραμονή της στην Ευρωζώνη», δηλώνει ο Κέβιν Φέδερστόουν (Kevin Featherstone), καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics. «Αν έπεφτε ο Σαμαράς, δεν θα ήταν ξεκάθαρο ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί».

Ο κος Φέδερστόουν πιστεύει πως ενδεχόμενες εκλογές αυτή τη χρονική στιγμή θα οδηγούσαν τελικά στην μεγαλύτερη κατάρρευση του κομματικού συστήματος στη Δυτική Ευρώπη από το 1945 και μετά. «Αυτό ήταν ένα παιχνίδι με τη φωτιά. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάνει βραχυπρόθεσμους πολιτικούς υπολογισμούς. Κάποιοι τον βλέπουν ως οπορτουνιστή»

Το άρθρο αναφέρεται επίσης και στην πεποίθηση της Μέρκελ πως ο Σαμαράς θα έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, στο συγκεκριμένο άρθρο γίνονται αναφορές και στη ζωή και το βιογραφικό του Έλληνα πρωθυπουργού...

«Ο Σαμαράς ήταν πρωταθλητής στο τένις στα νιάτα του, προέρχεται από πολιτική οικογένεια, μπήκε στη Βουλή στα 26 του χρόνια, κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός, έχει κάνει μόνο τρία υπουργικά συμβούλια».

«Δεν θέλει να αφήνει εκκρεμότητες. Δεν θέλει να τελειώνει τις συναντήσεις του χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις», δηλώνει στο Bloomberg ο καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης του City University.

Η μεγαλύτερη πρόκληση του Σαμαρά είναι να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνηση τονίζει το άρθρο, σημειώνοντας πως έχει στενές σχέσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα. Στο εν λόγω άρθρο, σημειώνεται πως η πιθανή διένεξη με την Ευρώπη για τις απαιτήσεις της περί νέων περικοπών, σε συνδυασμό με την ικανότητα του Σαμαρά να ανταποκριθεί σε αυτές, θα διατηρήσουν ζωντανό τον κίνδυνο ενός “Grexit”.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο του Bloomberg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top