Moody΄s: Έλληνες, μην χαίρεστε…. δύσκολα θα αναβαθμιστείτε !

Δυσοίωνες προβλέψεις σε νέα έκθεση του γνωστού οίκου αξιολόγησης

Moody΄s: Έλληνες, μην χαίρεστε…. δύσκολα θα αναβαθμιστείτε !

Έκθεση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο μιας νέας χρεοκοπίας λόγω της αδύναμης οικονομίας, της εύθραυστης κοινωνικής σταθερότητας και του τεταμένου πολιτικού κλίματος, παρουσιάζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Ο οίκος αξιολόγησης σε έκθεσή του που δημοσιοποίησε στις 28 Ιανουαρίου με τίτλο «Ελλάδα: Η χρηματοδότηση του ΔΝΤ και του EFSF ��ελτιώνει τη ρευστότητα, αλλά το απόθεμα χρέος παραμένει ευάλωτο σε σημαντικούς κινδύνους» τονίζεται πως η Ελλάδα έλαβε προσφάτως επιπρόσθετη χρηματοδότηση 12,44 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και τον EFSF, η οποία θα προσφέρει ανάσα ρευστότητας στην οικονομία και θα επιτρέψει την εκκίνηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Επισημαίνεται δε πως η καλύτερη του αναμενόμενου εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012 παρέχει στήριξη για την αύξηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, ο οίκος υπογραμμίζει πως παρά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους από τους επίσημους πιστωτές και τις επιπτώσεις από το PSI και την επαναγορά ομολόγων, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2012-2016.

Συνολικά, καταλήγει η Moody’s, αν και αναγνωρίζουμε τη βελτιωμένη ρευστότητα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική εξυγίανση, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικά downside risks στην οικονομία, τα οποία θα συνεχίσουν να περιορίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top