Μην ξεχαστείτε: Ξεκινά η απογραφή στις συντάξεις χηρείας του ΟΓΑ!

Δείτε μέχρι πότε έχετε προθεσμία!

Μην ξεχαστείτε: Ξεκινά  η απογραφή στις συντάξεις χηρείας του ΟΓΑ!

​Ξεκινά η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που παίρνουν σύνταξη χηρείας ή ορφανείας (χήρες ή χήροι και ορφανά 12 ετών και άνω).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, η απογραφή, η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, είναι υποχρεωτική για όλους τους δικαιούχους.

Προσοχή: Όσοι δεν απογραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους!!!

Εν τω μετα��ύ,όπως γράψαμε πριν κάποιες μέρες στο star.gr, το υπουργείο Εργασίας σε μια προσπάθεια να απαλύνει τον πόνο των συνταξιούχων, θα καταβάλλει τις συντάξεις σε διαφορετικές ημερομηνίες ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού δικαιούχων την ίδια μέρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μια ημέρα μετά.

Πιο συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως και ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top