Γονείς, προσοχή στα βιβλία του κανακάρη! Το υπουργείο Παιδείας μοιράζει… πρόστιμα!

Χρηματική εγγύηση για τα σχολικά βιβλία με υποχρέωση επιστροφής ή πληρωμής!

Σε εισηγητική έκθεση-φωτιά στον προϋπολογισμό του 2013 γίνεται λόγος για υποχρέωση των μαθητών να επιστρέψουν τα βιβλία που χορηγούνται στην αρχή της σχολικής χρονιάς σώα και αβλαβή. Σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνουν πρόστιμο οι γονείς τους!
Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Παιδείας, υπάρχει πρόβλεψη πλέον ότι θα υπάρξει περικοπή στο κόστος των βιβλίων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών, με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής». Θα καταβάλλεται δηλαδή εγγύηση από τους γονείς των μαθητών και αν το βιβλίο δεν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, θα «κατάσχεται» το ποσό!
Στόχος του υπουργείο Παιδείας είναι να επαναχρησιμοποιούνται τα διδακτικά βιβλία για τουλάχιστον τρία χρόνια, γεγονός που θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση περισσότερων από 25 εκατ. ευρώ ετησίως.
Για να αντέξουν, μάλιστα, τη «βαριά χρήση», τα σχολικά εγχειρίδια θα παράγονται από χαρτί ειδικής επεξεργασίας, ενώ κάθε σελίδα θα καλύπτεται από μεμβράνη που δεν θα επιτρέπει στον μαθητή να σημειώνει ή να μουτζουρώνει σελίδες.
Για τον ίδιο λόγο, τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν από τα εγχειρίδια οι ασκήσεις που εκ των πραγμάτων προκαλούν τους μαθητές να γράψουν πάνω στο βιβλία. Για τα μαθήματα, στα οποία προβλέπονται ασκήσεις θα διανέμεται στους μαθητές ειδικό τεύχος με αυτές, το οποίο δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top