Τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβει η οικονομία αναδεικνύει ο Γ. Προβόπουλος

Συναντήσεις στο Λονδίνο με επενδυτικούς οίκους και τράπεζες

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβει η οικονομία αναδεικνύει ο Γ. Προβόπουλος

​Τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβει η ελληνική οικονομία αναδεικνύει σε ειδικές παρουσιάσεις με διεθνείς επενδυτές και αναλυτές ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας έχει ξεκινήσει ήδη επιλεγμένες συναντήσεις στο Λονδίνο με επενδυτικούς οίκους και τράπεζες του εξωτερικού στις οποίες παρουσιάζει μακροοικονομικά και μικροοικονομικά δεδομένα για την ελληνική οικονομία εστιάζοντας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο κ. Προβόπουλος είχε τη Δευτέρα επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs και της JP Morgan, ενώ το επόμενο διήμερο θα έχει συναντήσεις με στελέχη των Deutsche Bank, Credit Suisse και Citibank.

Στις εν λόγω συναντήσεις, ο διοικητής θα εστιάσει στα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας, στη μεταρρυθμιστική βούληση της κυβέρνησης, στο ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 15 δισ. ευρώ, στο ότι επιδίωξη της κυβέρνησης και των εποπτικών αρχών είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ενώ αναφέρεται και στην πρωτόγνωρη συγκέντρωση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top