Το «γύρισε» η Citibank: «οι αλλαγές στην Ελλάδα φέρνουν καρπούς» διαπιστώνει

Έπαινοι λίγες ημέρες μετά την αναφορά σε Grexit το 2014

Το «γύρισε» η Citibank: «οι αλλαγές στην Ελλάδα φέρνουν καρπούς» διαπιστώνει
Αναστροφή έκανε η CitiGroup, λίγες ημέρες μετά την αναφορά της σε Grexit από το ευρώ το 2014!
Σε νέα έκθεσή της υποστηρίζει πλέον ότι οι επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν δρομολογηθεί στην Ελλάδα φαίνεται να aποδίδουν καρπούς και προεξοφλεί ότι η χώρα μας θα βιώσει σημαντική άνθηση στην εξαγωγική της δραστηριότητα, λόγω της αναμενόμενης ανάπτυξης των αγορών όπου κατευθύνεται μεγάλο μέρος των εξαγώγιμων προϊόντων της.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αθροιστική κατάταξη προσδοκώμενων εξαγωγών, καθώς είναι ήδη πρώτη σε ποσοστό εξαγωγών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ανατολική Ευρώπη.

Αισιόδοξη είναι η τράπεζα και για τη μεταποίηση, καθώς επισημαίνει στην έκθεση ότι παρατηρείται σημαντική «αύξηση της εξωτερική ζήτησης» για την ελληνική παραγωγή, την οποία συνδέει με τα ενδεχόμενα οφέλη «μίας επίπονης προσαρμογής στο κόστος εργασίας».

Η Citi είναι αισιόδοξη και για Ιρλανδία και Ισπανία, αλλά εκτιμά αντιθέτως ότι Ιταλία, Φινλανδία και Γαλλία «θα πληρώσουν το τίμημα κάποιας σοβαρής διάβρωσης στην βιομηχανικής ανταγωνιστικότητά τους».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top