Οσονούπω ξεκινούν … 6 διαγωνισμοί για την αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου!

Έτοιμο και το Μητρώο της Δημόσιας ακίνητης περιουσίας λέει ο ΥΠΟΙΚ

Οσονούπω ξεκινούν … 6 διαγωνισμοί για την αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου!

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ξεκινήσουν 6 διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου, όπως ενημερώνει με έγγραφό του ο κος Στουρνάρας σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη, για την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

Ο υπουργός οικονομικών επισημαίνει ότι ολοκληρώθηκε ήδη ο νομικός και τεχνικός έλεγχος για 110 ακίνητα, των οποίων δρομολογείται η αξιοποίηση.

Σύμφωνα με τον κο Στουρνάρα, τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία είναι εδαφικές εκτάσεις, τα οποία απαιτούν σημαντικό χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι Διεθνείς Διαγωνιστικές Διαδικασίες για την αξιοποίηση: του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης- IBC (τελικό στάδιο), του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, του ακινήτου στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας και ακινήτων στο εξωτερικό. Τ

Tο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κο Στουρνάρα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας ολοκλήρωσε την καταγραφή, σε Ενιαίο Μητρώο, της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου και ήδη, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών αποτυπώνεται με ακρίβεια το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία μεταστέγασης δημοσίων υπηρεσιών σε κατάλληλα κτίρια, όπως στα τέως στρατολογικά γραφεία ή Λέσχες Αξιωματικών (π.χ. Άμφισσας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου) και σε Διοικητήρια έδρας Νομών (π.χ. Διοικητήριο Δράμας).

Όσον αφορά τώρα, τα δημόσια κτίρια που θα εκκενωθούν μετά την αναστολή λειτουργίας ορισμένων Δ.Ο.Υ. θα διατεθούν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προς αξιοποίηση ή παραχώρηση σε άλλους δημόσιους φορείς. Αρκετές δε από τις Δ.Ο.Υ., των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται μεταστεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών.

Γενικότερα πάντως, όπως τονίζει ο υπουργός, η διαδικασία αξιοποίησης των δημοσίων κτιρίων αναμένεται να επιταχυνθεί, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών της Κεντρικής Διοίκησης, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για συγχωνεύσεις και πιθανές μετεγκαταστάσεις υπηρεσιών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top