Γιοργκ Ασμουσεν: Η Ελλάδα κάλυψε τα δύο τρίτα του δρόμου

"Το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο δύσκολο"

Επαίνους αλλά και συστάσεις επαγρύπνησης απευθύ��ει προς την Ελλάδα ο Γιοργκ Ασμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ο κ. Ασμουσεν δηλώνει σε συνέντευξή του ότι η χώρα μας έχει καλύψει τα δύο τρίτα του «μαραθώνιου» αλλά το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο δύσκολο, γιατί απαιτεί «οικειοποίηση» του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τα συνδικάτα.

Ο ίδιος εκτιμά ότι αν υπάρξει «προσήλωση στο πρόγραμμα και θετική ετησιοποιημένη από το 2014, τότε είναι πολύ πιθανό ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ να μειωθεί στο 124% το 2020, φτάνοντας έτσι σε βιώσιμα επίπεδα χωρίς την ανάγκη νέου κουρέματος».

Ο Γιοργκ Ασμουσεν απορρίπτει, τέλος, ως λανθασμένη τη διαμάχη μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης, λέγοντας ότι ναι μεν βραχυπρόθεσμα η δημοσιονομική εξυγίανση είναι αρνητική για την ανάπτυξη, αλλά αφενός είναι επιβεβλημένη και αφετέρου εάν συνοδεύεται από διαρθρωτικές αλλαγές ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top