Αλλαγές στον έλεγχο και στις επιστροφές ΦΠΑ

Τι προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Αλλαγές στον έλεγχο και στις επιστροφές ΦΠΑ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών του ΦΠΑ, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι βασικός στόχος είναι να πιστώνεται γρηγορότερα το ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες, αλλά και να ελέγχονται, από τις φορολογικές αρχές, όσοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. "Πρόθεσή μας μας είναι να αξιολογείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο τρόπος επιστροφής", τόνισε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην εκδήλωση, με θέμα: "Προκλήσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη το 2013", που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).


Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης παραμένει και η αλλαγή φορολόγησης στο χώρο της εστίασης, με μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε θα αποφασιστεί.

Όπως παραδέχθηκε, με τη διατήρηση του ΦΠΑ στο 23% "δεν είχαμε τα αναμενόμενα έσοδα, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ενισχύθηκε η φοροδιαφυγή, ενώ έκλεισαν και επιχειρήσεις".

Έκανε επίσης γνωστό ότι υπέγραψε τις αποφάσεις για επιστροφές ΦΠΑ, άνω των 300.000 ευρώ, σε δικαιούχους, ενώ για ποσά μικρότερα των 300.000 ευρώ, είπε ότι η διαδικασία ελέγχων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες από τις ΔΟΥ της χώρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top