Λαγκάρντ: η Ελλάδα έχει την τύχη στα χέρια της

"Διαλέξτε: λιτότητα ή μεταρρυθμίσεις;"

Λαγκάρντ: η Ελλάδα έχει την τύχη στα χέρια της
«Η Ελλάδα έχει την τύχη της στα χέρια της» τόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, από το Νταβός της Ελβετίας, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Αυτό σημαίνει ότι ζητάμε να αποδείξετε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και ότι μπορείτε να ιδιωτικοποιήσετε ό,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, ότι μπορείτε να πάτε να εισπράξετε τους φόρους από εκεί που πρέπει, ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε την φοροδιαφυγή» ανέφερε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επισήμανε ότι το σύνολο των κατόχων ομολόγων και κυρίως των ευρωπαίων ομολόγων «έχουν αναγνωρίσε�� τις προσπάθειες που έχει υλοποιήσει ο ελληνικός λαός γιατί έχει κάνει μια υπολογίσιμη θυσία για την σταθεροποίηση των δημοσιονομικών τα τελευταία τρία χρόνια. Αναγνωρίζουν αυτές τις προσπάθειες και δίνουν όχι μια λευκή επιταγή αλλά το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».

Απευθυνόμενη επίσης προς τους πολίτες και τους πολιτικούς στη χώρα μας, πέταξε το «γάντι»: «Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εφαρμόσετε τις δομικές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν τα κλειστά επαγγέλματα και που θα επιτρέψουν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών επαγγελμάτων και θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Και εάν γίνουν αυτά οι Ευρωπαίοι λένε "θα σας στηρίξουμε ό,τι κι αν γίνει"» .

Από την άλλη πλευρά, η Λαγκάρντ τόνισε ότι εάν η Ελλάδα προβεί στις δομικές αυτές μεταρρυθμίσεις, δεν θα χρειαστεί να κάνει επιπλέον προσπάθειες λιτότητας.

Όσον αφορά τις εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ζήτησε από την Ευρώπη να δράσει συλλογικά για τη μείωση των ελλειμμάτων. «Πρέπει οι Ευρωπαίοι να διανύσουν μαζί το δρόμο», δήλωσε στο γαλλικό κανάλι.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top