Όποιος παίρνει φακελάκι θα πληρώνει πρόστιμο 50 φορές το φακελάκι που ζήτησε!

Αυστηροποιούνται οι ποινές και για τους εμπόρους ναρκωτικών και τους ρατσιστές

​Διατάξεις που αποτυπώνουν το νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς, συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με αυτό:

-Θα πληρώνουν και χρηματικό πρόστιμο, 50 φορές το χρηματικό ποσό που αξίωσαν ως φακελάκι, οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί. !!!

-Θα δικάζονται σε δίκες εξπρές (στους 12 μήνες να έχει γίνει και η δίκη) και κατά απόλυτη προτεραιότητα όλες οι περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων του στενού όσου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, π.χ ΔΕΚΟ, κρατικών τραπεζικών υπαλλήλων κλπ, που διώκονται για κακούργημα. Το μέτρο ίσχυε μέχρι τώρα για αξιωματούχους της κεντρικής διοίκησης (π.χ περίπτωση Τσοχατζόπουλου).

-Θα ολοκληρώνεται εντός συγκεκριμένου χρόνου και η παραπομπή σε δίκη υποθέσεων διαφθοράς, μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος και δημοσίου συμφέροντος, στις οποίες κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, ώστε να αντιμετωπισθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της αποφυλάκισης αυτών λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου. Η τήρηση των προθεσμιών θα αποτελεί στοιχείο πειθαρχικού ελέγχου αλλά και προαγωγής ή όχι των δικαστών και εισαγγελέων.

-Θα επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη στους δράστες ληστειών που φέρουν βαρύ οπλισμό (πυροβόλα όπλα, καλάσνικοφ κ.α). Επίσης, με ποινές κάθειρξης τιμωρούνται και εκείνοι που κατέχουν ή φέρουν παράνομα πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες κ.α.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

- Θα τιμωρούνται αυστηρότερα (θα συνιστά επιβαρυντική περίπτωση κατά την επιμέτρηση της ποινής) τα εγκλήματα φ��λετικού μίσους, και γενικότερα αυτά που τελούνται από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού

-Καταργείται και αναμορφώνεται σύμφωνα και με τη νομολογία του Αρείου Πάγου η σχετική ρύθμιση που ορίζει συγκεκριμένο ποσό χρηματικής ικανοποίησης ηθικής βλάβης για προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης από δημοσιεύματα Τύπου και εκπομπές ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Καταργείται δηλαδή το κατώτερο πλαφόν που βρισκόταν στις 300.000 ευρώ και το δικαστήριο θα αποφασίζει ελευθέρως.

ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στο σχέδιο Νόμου για τον Κώδικα περί ναρκωτικών προβλέπεται ότι οι κατ’ επάγγελμα έμπο��οι ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ θα τιμωρούνται αυστηρότερα αφού δεν θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top