Συνεχίζεται το φαγοπότι: Θησαύριζαν γράφοντας πανάκριβα φάρμακα σε πεθαμένους!

Δείτε πως έστηναν απίστευτες απάτες δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Συνεχίζεται το φαγοπότι: Θησαύριζαν γράφοντας πανάκριβα φάρμακα σε πεθαμένους!

Συνταγές πανάκριβων φαρμάκων και σκευασμάτων που γράφτηκαν και εκτελέστηκαν στο όνομα νεκρών φέρνουν στο φως οι έλεγχοι στον ΕΟΠΥΥ, μετά τις αποκαλύψεις για χιλιάδες συντάξεις που εισέπρατταν πεθαμένοι.

Το μεγάλο φαγοπότι στον τομέα της υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και ήδη οι πρώτοι ��λεγχοι έχουν εντοπίσει απίστευτες απάτες με τη συμμετοχή γιατρών και φαρμακοποιών σε όλη την Ελλάδα.

Τριάντα χιλιάδες ευρώ είναι κατά μέσο όρο το κέρδος για κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους γιατρούς που έχουν εντοπιστεί να μετέχουν στα κυκλώματα εικονικής συνταγογράφησης. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία των ελέγχων που διεξήγαγε το τελευταίο τρίμηνο ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ), δεν δίσταζαν να συνταγογραφούν φάρμακα σε πεθαμένους και ανασφάλιστους.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι ράμπο της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ΣΔΟΕ κάνουν φύλλο και φτερό τους φακέλους που τους παρέδωσε ο ΕΟΠΥΥ με φαρμακευτικές συνταγές, αποδείξεις και τιμολόγια για τον καταλογισμό ευθυνών σε καλοστημένα κυκλώματα. Εμπλεκόμενοι είναι γιατροί, φαρμακοποιοί, ελεγκτές και ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά βιβλιάρια των οποίων αναγράφονται εν αγνοία τους συνταγές χιλιάδων ευρώ.

Φάρμακα στα σκουπίδια

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας.

Ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά... αποτυπώματα της e-συνταγογράφησης, οι αρμόδιοι εντόπισαν τους γιατρούς που έγραψαν τις συνταγές και τα φαρμακεία που τις εκτέλεσαν.

Αυτό που έκαναν ήταν απλό: ο γιατρός έγραψε συγκεκριμένα φάρμακα, ο φαρμακοποιός επικόλλησε στις πλαστές συνταγές τις ταινίες γνησιότητας και τα φάρμακα πληρώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά κατέληξαν στα σκουπίδια αφού τα μητρώα των ασφαλισμένων είχαν χρησιμοποιηθεί εν αγνοία τους και εκείνοι ούτε είχαν ανάγκη τα φάρμακα ούτε ήξεραν ότι είχαν εκτελεσθεί συνταγές στο όνομά τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top