Νέο δελτίο τιμών: Φθηνότερα 7% τα φάρμακα!

Θα ακολουθήσει νέο δελτίο τον Μάρτιο για 1.200 γενόσημα

Ισοσταθμική μείωση 7% στα φάρμακα προβλέπει το νέο δελτίο τιμών που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Με το νέο δελτίο τιμών, το οποίο αποτελεί ένα εκ των 9 μέτρων που έχει θέσει ως προαπαιτούμενα η τρόικα για την καταβολή της επόμενης δόσης, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 150 εκ. ευρώ σε βάθος ενός έτους.
Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, τα μοναδικά και τα on-pattern φάρμακα θα τιμολογηθούν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ευρώπη.
Όσον αφορά τα off pattern φάρμακα, αλλά και τα γενόσημα που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ, η τιμή τους θα μειωθεί σε ποσοστό 1%. Για όσα από αυτά κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ, η μείωση θα είναι της τάξης του 10%.
Όπως έγινε γνωστό, με βάση το νέο δελτίο τιμών δεν θα υπάρχουν αυξήσεις, παρά μόνο σε όσα φάρμακα είχαν καταγραφεί λάθη από προηγούμενα δελτία τιμών.
Παράλληλα, τον Μάρτιο θα τυπωθεί νέο δελτίο τιμών, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν 1.200 γενόσημα φάρμακα, ενώ με τα ποσά που θα εξοικονομηθούν με την κίνηση αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και να δοθούν προς τους ασθενείς 200 καινοτόμα φάρμακα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top