Στα 21,11 δισ. τα έσοδα της κυβέρνησης στο γ' τρίμηνο

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

​Στα 21,113 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα της κυβέρνησης το γ’ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Από αυτά, τα 6,253 δισ. ευρώ αφορούν σε φόρους στην παραγωγή και στις εισαγωγές, τα 5,042 δισ. σε φόρους στο εισόδημα και στην περιουσία (συνολικά δηλαδή από φόρους η κυβέρνηση είχε έσοδα 11,295 δισ. ευρώ) και 6,569 δισ. ευρώ από κοινωνικές εισφορές.

Οι συνολικές δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 29,068 δισ. ευρώ, με τις πρωτογενείς δαπάνες στα 27,062 δισ. ευρώ.

Το πρωτογενές ισοζύγιο εμφανίστηκε αρνητικό κατά 5,949 δισ. ευρώ ενώ αρνητικό κατά 7,955 δισ. ευρώ ήταν το ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης το τρίτο τρίμηνο του 2012 οφείλεται κυρίως στις κεφαλαιακές μεταβιβάσεις της Γενικής Κυβέρνησης κατά το τρίμηνο αυτό, που έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος κρατικής βοήθειας προς συγκεκριμένες τράπεζες (6,9 δισ. ευρώ).

Επισημαίνεται ότι τα σχετικά στοιχεία είναι προσωρινά και υπόκεινται σε αναθεώρηση όταν ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ισολογισμών έναρξης των υπό εκκαθάριση τραπεζών που πραγματοποιείται από τον εκκαθαριστή που έχει οριστεί για κάθε τράπεζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top