Ρεν: Το ευρώ δεν είναι υπερτιμημένο

«Δεν θέλουμε νομισματικό πόλεμο» δήλωσε

To ευρώ δεν είναι υπερτιμημένο, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε επιφυλακή για να αποφύγει έναν νομισματικό πόλεμο που θα απειλήσει την οικονομική της ανάκαμψη, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν.

"Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουμε ένα πολύ ισχυρό ευρώ αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα δεν θα θέλαμε να δούμε ένα νομισματικό πόλεμο ανταγωνιστικών υποτιμήσεων, που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο ευρώ" ανέφερε ο κ. Ρεν.

"Είναι σημαντικό ότι είχαμε μια σχετικά σταθερή ισοτιμία, λόγω της σταθερότητας του ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης, γιατί ενώ είχαμε μια κρίση χρέους και τραπεζών, δεν θέλαμε να έχουμε και μια νομισματική κρίση" πρόσθεσε.

Ο κ. Ρεν σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές για να διευκολυνθεί η επιστροφή της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στις αγορές, συμπεριλαμβανομένης της επιμήκυνσης των δανείων από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης ή μιας νέας πιστωτικής γραμμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top