Mέρκελ από το Νταβός: η ευρωζώνη χρειάζεται μακροπρόθεσμες λύσεις

«Κίνδυνο» χαρακτήρισε τις υποτιμήσεις των νομισμάτων

Mέρκελ από το Νταβός: η ευρωζώνη χρειάζεται μακροπρόθεσμες λύσεις
Η ευρωζώνη δεν χρειάζεται έκτακτες θεραπείες, αλλά μακροπρόθεσμες λύσεις, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel κατά την διάρκεια ομιλίας που παρέθεσε στο World Economic Forum του Νταβός.

Η κα Merkel από το ελβετικό θέρετρο όπου έχει συγκεντρωθεί η ελίτ του πλανήτη για την διεξαγωγή του πιο φημισμένου οικονομικού φόρουμ, δήλωσε ότι η προώθηση των επίπονων μεταρρυθμίσεων είναι ευκολότερη σε περιόδους κρίσης και γι’ αυτό «οφείλουμε να δράσουμε τώρα». Τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για λήξη της κρίσης στην ευρωζώνη».

Τόνισε στην συνέχεια ότι η Ευρώπη οφείλει να βρει τρόπους για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της στην διεθνή αγορά, σημειώνοντας πάντως ότι η Γερμανία «έχει κάνει ό,τι μπορούσε» για να βελτιώσει την ζήτηση στην εγχώρια οικονομία.
Σχολιάζοντας το μεγάλο ζήτημα της περιόδου, την απειλή ανταγωνιστικών υποτιμήσεων για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα, η Γερμανίδα καγκελάριος σχολίασε ότι «δεν μένει ασυγκίνητη» μπροστά στον κίνδυνο χειραγώγησης νομισμάτων και ότι παρακολουθεί με ανησυχίες τις εξελίξεις στην Ιαπωνία. Αμέσως πρόσθεσε ότι «οι κεντρικές τράπεζες δεν υπάρχουν για να καθαρίζουν για τα προβλήματα των πολιτικών».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top