ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Τους προσλάμβαναν στο ΜΕΤΡΟ χωρίς εξετάσεις και βιογραφικό!

Μουσικοί και σεφ κουμαντάρουν τους συρμούς–Δείτε και θα φρίξετε!

​Αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, τότε οι σπουδές, η ειδικότητα, η εμπειρία και η προϋπηρεσία αποτελούν ψιλά γράμματα… Και αυτό κάποιοι στο ΜΕΤΡΟ το ξέρουν από πρώτο χέρι !!! Δείτε μερικές από τις περιπτώσεις προσλήψεων που αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την ΑΜΕΛ Α.Ε. που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2010.

-Μουσικός ονόματι Α.Μ με μοναδική εμπειρία σε ορχήστρες μουσικών εκδηλώσεων και στην ομάδα συναυλιών του Θ. Πολυκανδριώτη, προσελήφθη ως… οδηγός συρμών! Αντί λοιπόν να παίζει με… τα μπουζούκια «παίζει» με την ασφάλεια μας!

ΑΣ που εργαζόταν επί 13 χρόνια ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως … οδηγός συρμών για να παίζει «κορώνα γράμματα» τη ζωή των επιβατών!

-Κάτοικος επαρχίας με ειδικότητα και 8άχρονη εμπειρία στα κοκορέτσια και τα αρνιά, αντί να πάει στο Master chef προσελήφθη ως … οδηγός ΤΡΑΜ!!!

-Απόφοιτος Νοσηλευτικής προσελήφθη ως… τεχνίτης συντή��ησης για να «γιατρεύει» και να «δίνει» τις πρώτες βοήθειες στους συρμούς!!!

-Απόφοιτος ΙΕΚ Ασφαλιστικών Εργασιών προσλήφθηκε… στις δημόσιες σχέσεις!

-Άνεργοι και ανειδίκευτοι που η μόνη δουλειά που είχαν κάνει ποτέ στη ζωή τους είναι να δουλεύουν τον κόσμο προσλήφθηκαν ως υπεύθυνοι σταθμού χωρίς καμία απολύτως εργασιακή εμπειρία! Ο ΚΜ ήταν ένας από αυτούς, αφού η μόνη εργασιακή εμπειρία που είχε ήταν σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία CD, ήταν άνεργος από το 2007 και προσελήφθη ως …. υπεύθυνος σταθμών!! Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένας 26άχρονος απόφοιτος ΤΕΛ, με επάγγελμα οικοδόμος-πλακάς, ο οποίος προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμού!!!

Έμπαιναν από τα παράθυρα… των συρμών!!!

Στις σελίδες 10- 11 της έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την ΑΜΕΛ Α.Ε, αναφέρεται ξεκάθαρα ο τρόπος επιλογής των «εκλεκτών»!!! (τρομάρα τους) Κάποιοι λοιπόν από τους κυρίους που σήμερα φωνάζουν και διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους παχυλούς μισθούς τους, προσλήφθηκαν στο ΜΕΤΡΟ χωρίς καν να δώσουν βιογραφικό!!! Για εξετάσεις και συνεντεύξεις…. ούτε λόγος, αυτά είναι για τους … κακομοίρηδες!!!

Από την εξέταση των πρακτικών των συνεδριάσεων της ΑΜΕΛ, βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις:

-Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις-καταχωρήσεις στον έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο

-Δεν τηρούνται συστηματικά και πλήρη πρακτικά συνεντεύξεων

-Δεν υπάρχει κάποια θεσμοθετημένη διαδικασία για την εξέταση των υποψηφίων

-Δεν υπάρχουν βιογραφικά για όλους τους προσληφθέντες

-Δεν αναφέρεται συγκεκριμένη θέση εργασίας των προσλαμβανομένων. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που οι υποψήφιοι έδωσαν συνέντευξη 9 ή 21 ημέρες μετά την πρόσληψή τους (!)

Όπως καταλάβατε αγαπημένοι επιβάτες…. δεν υπήρχε «ΜΕΤΡΟΝ… άριστον» στις προσλήψεις! Δείτε ΕΔΩ την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης! Εκτός από την ταλαιπωρία που φάγατε όλες αυτές τις ημέρες, θα φάτε και πακέτο με αυτά που θα διαβάσετε!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top