Επιτέλους ο Στουρνάρας χαμογέλασε! «Μεγάλη ελπίδα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

Δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ στη Βουλή για το Eurogroup

Επιτέλους ο Στουρνάρας χαμογέλασε! «Μεγάλη ελπίδα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

​Πολύ αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, χωρίς ωστόσο να δηλώνει εφησυχασμένος.

Μιλώντας με τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, ο κος Στουρνάρας είπε ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής (στο Eurogroup)», αναφέροντας μάλιστα ενδεικτικά ότι η συζήτηση κράτησε μόλις 10 λεπτά!!!

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, πήραμε την δόση των 9,2 δισ. ευρώ από τα οποία τα 7,2 δισ. ευρώ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη δαπανών του προϋπολογισμού «αν χρειαστεί» και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Επίσης, ο έλληνας υπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι τα spreads «μειώθηκαν στο επίπεδο των αρχών 2010. Παρά ταύτα δήλωσε ότι «αυτό δεν με εφησυχάζει».

«Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το τιμόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι και η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως θετικό κλίμα διαγράφεται και για Ιρλανδία και Πορτογαλία, ωστόσο δεν είπε τα ίδια και για την Κύπρο, για την οποία σημείωσε ότι «θα υπάρξει λύση αλλά θα πρέπει κι εκεί να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις».

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top