Την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα εξετάζει η κυβέρνηση

Με στόχο την καλύτερη προστασία των πιστωτών και των εργαζομένων

Την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα εξετάζει η κυβέρνηση

​Την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα και ιδίως του πλαισίου που διέπει την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, μελετά η κυβέρνηση.

Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι επανεξετάζονται από τα αρμόδια υπουργεία οι διατάξεις που διέπουν την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και μελετάται η ανάγκη τροποποιήσεων με σκοπό την καλύτερη προστασία όλων των πιστωτών, των εργαζομένων που διεκδικούν νόμιμες οφειλές (προμηθευτών, ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών).

Όπως ειδικότερα κάνει γνωστό ο κ. Μαυραγάνης, εξετάζεται τροποποίηση του έκτου κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα (άρθρα 99 επ. ΠτΚ) καθώς και του έβδομου κεφαλαίου (107 επ. ΠτΚ) που ρυθμίζει την εξυγιαντικού χαρακτήρα διαδικασία και τη διαδικασία σχεδίου αναδιοργάνωσης πτωχευμένων επιχειρήσεων.

«Οι εξεταζόμενες τροποποιήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, ως ενός από τους βασικούς πιστωτές των επιχειρήσεων που αιτούνται υπαγωγή στις εν λόγω εξυγιαντικές διαδικασίες», επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με την οποία ζητούσε τροποποιήσεις προκειμένου να υπάρχει ρητή και σαφής προστασία όλων των πιστωτών που διεκδικούν νόμιμες οφειλές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top