Γ.Στουρνάρας: Δεν έδωσα καμία αύξηση σε «golden boys» του Δημοσίου

Για «δήθεν αποκαλύψεις, που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς» μιλά ο ΥΠΟΙΚ

Γ.Στουρνάρας: Δεν έδωσα καμία αύξηση σε «golden boys» του Δημοσίου

Οι καταγγελίες του βουλευτή Αχαϊας Νίκου Νικολόπουλου πως εν μέσω βαθιάς κρίσης, ανεργίας και σκληρών περικοπών ο υπουργός οικονομικών αυξάνει τους μισθούς των “Golden Boys” έξαναν έξαλλο τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως «καμία αυξηθεί δεν έχει εγκριθεί για κανένα στέλεχος».

«Ουδεμία αύξηση έχει εγκριθεί για κανένα στέλεχος και σε καμιά επιχείρηση ή άλλο φορέα του δημοσίου. Αντίθετα, αποκλειστικό μας μέλημα είναι η δίκαιη κατανομή των περικοπών, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση από καμιά επαγγελματική ομάδα όπως απέδειξε άλλωστε η στάση μου και η επιμονή μου να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια όλοι οι εργαζόμενοι, ακόμα και υπάλληλοι φορέων που ως τώρα βρίσκονταν στο απυρόβλητο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών.

«Οι δήθεν αποκαλύψεις συγκεκριμένων Μέσων αποβλέπουν προφανώς σε αλλότριους σκοπούς» πρόσθεσε ο κος Στουρνάρας.

Νωρίτερα, ο βουλευτής κ Νικολόπουλος κατήγγειλε πως η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε. Α. Σ) - (πρώην Ε. Β.Ο έδωσε αυξήσεις ύψους από 650.000 ευρώ το χρόνο σε 3 Γενικούς Δ/ντες, σε 11 Διευθυντές, σε 35 Υποδιευθυντές, σε 123 Τμηματάρχες, σε 6 υπευθύνους προγραμμάτων, σε 4 επιτελικούς συμβούλους (καλός τίτλος και αυτός) αλλά και σε 3 δικηγόρους.

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε μάλιστα από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν, ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες εισηγήθηκαν αυτές τις προκλητικές αυξήσεις.

Ζήτησε επίσης εξηγήσεις και από τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος και απάντησε άμεσα.

ΕΑΣ: Δεν δόθηκε καμία αύξηση!!!

«Δεν δόθηκε καμία αύξηση σε Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Υπεύθυνους Προγραμμάτων, Επιτελικούς Σύμβουλους και Δικηγόρους» ξεκαθαρίζει με σχετική ανακοίνωση της η ΕΑΣ, τονίζοντας μάλιστα στο επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης είναι η μείωση των εν λόγων θέσεων ευθύνης!

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΑΣ μάλιστα διευκρινίζει πως από το 2010 το προσωπικό της εταιρείας έχει υποστεί 5 μειώσεις που αγγίζουν συνολικά το 63,37% και ότι από 1.1.2013 γίνεται πλήρη ένταξη του προσωπικού στο «ενιαίο μισθολόγιο», σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012.

Η ΕΑΣ ξεκαθαρίζει επίσης πως όχι μόνο αυξήσεις δεν έγιναν αλλά αναμένονται και άλλες μειώσεις μέσα στο 2013, παρουσιάζοντας παράλληλα και τον παρακάτω πίνακα.

forologoumenoi.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top