Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Παπανδρέου είναι στη «μαύρη λίστα» του ΣΥΡΙΖΑ

«Να χυθεί άπλετο φως στο cd της Λαγκάρντ» ζητά το κόμμα του Τσίπρα

Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Παπανδρέου είναι στη «μαύρη λίστα» του ΣΥΡΙΖΑ

​«Να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες και ποινικές, αλλά και πολιτικές» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιχειρήσει να βάλει στο κάδρο ποινικών ευθυνών της υπόθεσης και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και θα προσπαθήσει να αποδοθούν ευθύνες συνολικά στην κυβέρνηση Παπανδρέου με πρόταση για εξεταστική που θα καταθέσουν στο επόμενο διάστημα.

Τα τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας και Στ. Κοντονής, που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Π. Λαφαζάνη, τόνισαν τις 3 βασικές κινήσεις τους το επόμενο διάστημα:

Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις εργασίες της προανακριτικής και την έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου

-Θα συμβάλλουμε προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί προς όλες τις πτυχές της υπόθεσης ώστε να διευρυνθο��ν τα πιθανά αδικήματα του κ. Παπακωνσταντίνου και να ερευνηθούν και άλλοι υπουργοί που πιθανόν να φέρουν ευθύνη

-Θα καταθέσουμε πρόταση για εξεταστική επιτροπή προκειμένου να υπάρξει καθαρή εικόνα για τοπως έδρασαν οι κυβερνήσεις που από την μια έκοβαν μισθούς και συντάξεις και από την άλλη προστάτευαν τους μεγαλοκαταθέτες».

«Εμείς, δεν αντιδικούμε με πρόσωπα, δεν πάμε να ξεκαθαρίσουμε λογαριασμούς, δεν θα κάνουμε την Προανακριτική Επιτροπή αρένα. Η πρότασή μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά επιχειρεί να ανοίξει νέους δρόμους σε μία προοδευτική κατεύθυνση» δήλωσε ο κος Λαφαζάνης, τονίζοντας πως «η λίστα Λαγκάρντ είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς η ελληνική ολιγαρχία κρατά κρυμμένα τα χρήματα σε offshore εταιρίες».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η λίστα θα κρυβόταν ακόμα στα συρτάρια», προαναγγέλλοντας ότι θα επιμείνουν στο να κληθεί για κατάθεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος.

Βίντεο alpha

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top