Κακουργηματικές διώξεις σε στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος

Με βάση τις καταγγελίες Γεωργαντά

Κακουργηματικές διώξεις σε στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος

​Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε εναντίον του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μαρφέτα, και της προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών Ευσταθία Ξενάκη για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία συνδέονται με την είσοδο της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο που ερευνούσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Η ανάκριση θα διενεργηθεί από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς, ενώ οι εισαγγελείς Γρη. Πεπόνης και Σπύρ. Μουζακίτης ζητούν, στο πλαίσιο της ανάκρισης, να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στις ��αραπάνω πράξεις, αν υπήρχε συμμετοχή και δράση άλλων προσώπων, καθώς και αν έχουν τελεστεί άλλα αδικήματα.

Υπενθυμίζουμε πως η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009 για να φτάσει από το 12% στο 15%, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και να ληφθούν σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής!

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top