Νέες και Νέοι σας ενδιαφέρει: Δείτε ποια επαγγέλματα και επιχειρήσεις επιδοτούνται!

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ και αρπάξτε την ευκαιρία!!!

Νέες και Νέοι σας ενδιαφέρει: Δείτε ποια επαγγέλματα και επιχειρήσεις επιδοτούνται!

​Είσαι άνεργος και απελπισμένος;; Ψάχνεις απεγνωσμένα για μια δουλειά και το μόνο που βρίσκεις είναι λογαριασμούς και χαράτσια κάτω από την πόρτα σου; ; Είσαι επιχειρηματίας αλλά ο μόνος πελάτης που μπαίνει στο μαγαζί σου, είναι ο γάτος του γείτονα;; Μην κάθεσαι άλλο με σταυρωμένα τα χέρια, ήρθε η ώρα να πάρεις τη ζωή και τη δουλειά στα… χέρια σου, αφού 500 επαγγέλματα των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών μπορούν να «αναστηθούν» μέσα από επιδοτήσεις του προγράμματος του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ!!!

Αν λοιπόν δραστηριοποιείσαι στους προαναφερόμενους τομείς ή και αν θες να ασκήσεις ένα από τα 500 επαγγέλματα που επιδοτούνται, μπορείς να διεκδικήσεις ενισχύσεις ύψους 40% έως 60% επί του συνολικού κόστους του επενδυτικού τους σχεδίου.

Το star.gr παρουσιάζει τα επαγγέλματα αυτά, τις επιλέξιμες δαπάνες προς χρηματοδότηση αλλά ��αι τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Έχουμε και λέμε:

Οι ενισχύσεις αφορούν σε επενδυτικά σχέδια από 20.000 έως 300.000!Στη μεταποίηση η επιχορήγηση είναι από 30.000 έως 300.000 ευρώ, στον τουρισμό 20.000 έως 300.000 ευρώ και για το εμπόριο – υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Βεβαίως, ΔΕΝ μπορούν όλοι να διεκδικήσουν τα... μέγιστα ποσοστά ενίσχυσης! Τα ποσά τα οποία μπορείτε να διεκδικήσετε εξαρτώνται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις καλύπτονται και οι λειτουργικές δαπάνες (π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κλπ.).

Η προκήρυξη του προγράμματος έχει ήδη δημοσιευτεί για αυτό μη χάνεις χρόνο! Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει, τότε μπορείς από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 25 Απριλίου του 2013 να υποβάλλεις την πρόταση σου!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.Δες ΕΔΩ την ιστοσελίδα που πρέπει να συμπληρώσεις τα απαραίτητα στοιχεία.

Για ποιες δαπάνες μπορείς να πάρεις μετρητό;;;

Οι δαπάνες που επιδοτούνται περιλαμβάνουν: Κτίρια – εγκαταστάσεις, μηχανήματα – εξοπλισμό παραγωγής, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμό κι εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος κι εξοικονόμησης ενέργειας, δικαιώματα τεχνογνωσίας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικό και υπηρεσίες, προβολή – προώθηση, αμοιβές συμβούλων και λειτουργικές δαπάνες.

Όσον αφορά τους «Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας» (ΚΑΔ), δηλαδή τα επαγγέλματα, αυτοί επιλέχθηκαν με βάση τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και τις προτεραιότητες ανάπτυξης που έθεσε η κάθε Περιφέρεια.

Αν τελικά καταφέρεις να ενταχθείς στο πρόγραμμα, τότε μπορείς να καλύψεις την ιδία συμμετοχή είτε με δικούς σου πόρους, είτε με τραπεζικό δανεισμό. Ως προς το τελευταίο το υπουργείο Ανάπτυξης προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το ΕΤΕΑΝ και είναι οι εγγυήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς στον ΕΦΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 2106985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 8011136300.

Διαβάστε ΕΔΩ τον οδηγό του προγράμματος

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top