Μέσα σε... 10 λεπτά, πήραμε 9,2 δισ. ευρώ!

Εγκρίθηκε η δόση από το Eurogroup – πού και πότε θα πέσει το χρήμα

Μέσα σε... 10 λεπτά, πήραμε 9,2 δισ. ευρώ!

Μια τυπική διαδικασία ήταν αυτή τη φορά η έγκριση της δόσης από το Eurogroup: μέσα σε 10 λεπτά, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μας άναψαν το πράσινο φως και την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε τα 9,2 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το Eurogroup ασχολήθηκε με την Ελλάδα μόλις 10 λεπτά, διαπιστώνοντας πως η χώρα μας είναι «ok» με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την εκταμίευση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι για την Ελλάδα όλα εξελίσσονται σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου. «Έτσι, μπορούμε να συμφωνήσουμε με την καταβολή της επόμενης δόσης. Ιδιαίτερα εκφράσαμε την ικανοποίησή μας με την ανακοίνωση ότι στην Ελλάδα θα υπάρξει μια ακόμη φορολογική μεταρρύθμιση το Μάιο, έτσι ώστε η διαδικασία της εφαρμογής να προχωρήσει βήμα-βήμα», πρόσθεσε.

Τα 9,2 δισ. θα εκταμιευθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Από αυτά, τα 2 δισ. ευρώ θα πάνε για τις δαπάνες του προϋπολογισμού, ενώ τα υπόλοιπα 7,2 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εκτός από την εκταμίευση της δόσης, το Eurogroup παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Μαρτίου για την ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης, ενώ αποφάσισε πως στις αρχές Φεβρουαρίου θα εκταμιευθούν 1,8 δισ. ευρώ για την Ισπανία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top