Έχεις καταθέσεις στο εξωτερικό;Τρέξε να τις δηλώσεις,γιατί κινδυνεύεις με... USB και φόρο 45%

Το ΥΠΟΙΚ δίνει οδηγίες... πως να γλιτώσεις το «χαράτσι»!!!

​Το «πάθημα» της λίστας Λαγκάρντ φαίνεται πως έγινε «μάθημα» για το υπουργείο οικονομικών το οποίο καλεί τους φορολογουμένους που έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό να σπεύσουν να τα δικαιολογήσουν γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πέσει « χαράτσι» 45% επί των διαφορών που ��εν δικαιολογούνται!!!

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο οικονομικών απέστειλε οδηγίες σε όλες τις ΔΟΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι, που έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, μπορούν να δικαιολογήσουν τις διαφορές που έχουν εντοπισθεί μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των καταθέσεών τους στην αλλοδαπή.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν ήδη λάβει πρόσκληση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η οποία τους καλεί να δικαιολογήσουν τις διαφορές ή να υποβάλλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, γιατί διαφορετικά θα τους επιβληθεί φόρος 45% επί των διαφορών που δεν δικαιολογούνται!!!

Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι;

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι φορολογούμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να εγγράψουν σε συγκεκριμένα σημεία που τους ζητείται τυχόν ύπαρξη πλεονάζοντος κεφαλαίου παλαιότερων χρήσεων, το οποίο, εφόσον προκύπτει, μπορεί να δικαιολογεί μέρος ή ολόκληρη τη διαφορά μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

Στην περίπτωση που οι διαφορές αυτές εν μέρει ή στο σύνολό τους δεν δικαιολογούνται, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να υποβληθεί συμπληρωματική ή αρχική δήλωση εντός της προθεσμίας που αναγράφεται στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Επίσης ο φορολογούμενος ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ μέσα στην ίδια προθεσμία να καταθέσει στην αρμόδια εφορία πλήρη φάκελο δικαιολογητικών που θα περιλαμβάνει:

1) Στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό ή να τεκμηριώνουν ότι όλο το έμβασμα δεν ανήκει στο πρόσωπο που εμφανίζεται στα στοιχεία των τραπεζών καθώς και πλήρη στοιχεία των συνδικαιούχων του εμβάσματος.

2) Όλα τα αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των εκκαθαριστικών που έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μέχρι το οικονομικό έτος 2004, εφόσον επικαλείται διαθέσιμα κεφάλαια για τα έτη αυτά.

3) Τυχόν αντίγραφα αρχικών ή συμπληρωματικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν με την ανωτέρω διαδικασία με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top