Μίχαλος προς Στουρνάρα: Καταργείστε τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα

«Έχουν τεθεί σε ακινησία 700.000 οχήματα»

Μίχαλος προς Στουρνάρα: Καταργείστε τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα
Να καταργήσει τον φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα έως 10ετίας με κυβισμό από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω καλεί τον Γιάννη Στουρνάρα ο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, επισημαίνει ότι τα νέα φορολογικά βάρη στο αυτοκίνητο θα είναι η χαριστική βολή που «θα φέρει το τέλος στην ήδη χειμαζόμενη αγορά αυτοκινήτων, νέα λουκέτα και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας».
Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, «τα τελευταία πέντε χρόνια, ο συνδυασμός της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων των πολιτών και της κατακόρυφης αύξησης φόρων και τελών στα αυτοκίνητα, έχει ως αποτέλεσμα την εξαΰλωση των πωλήσεων αυτοκινήτων, ιδιαίτερα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, με συνέπεια να έχουν χαθεί περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας και να έχουν κλείσει χιλιάδες σημεία πώλησης τόσο των επίσημων δικτύων όσο και ανεξάρτητων εμπόρων σε όλη τη χώρα».
Μάλιστα, ο κ. Μίχαλος κάνει λόγο για απώλεια πάνω από 150 εκ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας επειδή έχουν τεθεί σε ακινησία 700.000 οχήματα, ενώ ειδικά για τον φόρο πολυτελείας σημειώνει ότι εισπράχθηκαν μόλις 2,2 εκατ. ευρώ από το 70 εκατ. που αναμένονταν.
«Τα αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού υπόκεινται σε υψηλά τέλη κυκλοφορίας, σε φόρο πολυτελείας, αποτελούν τεκμήριο εισοδήματος υψηλότερο κατά πολύ από την πραγματική τους αξία και το κόστος χρήσης τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top