«Πρόσω ολοταχώς» για αποκρατικοποιήσεις με ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου!

27 ξένες εταιρείες «καλοβλέπουν» την Ελλάδα για επενδύσεις!

«Πρόσω ολοταχώς» για αποκρατικοποιήσεις με ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου!

​Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και το ξεμπλοκάρισμα των εμποδίων που υπάρχουν σε μία σειρά από projects θα βρεθούν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους να «τρέξουν» τις σχετικές διαδικασίες, όπως άλλωστε έχει ζητήσει και η τρόικα, έτσι ώστε όλες οι αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη να προχωρήσουν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Η πώληση της ΔΕΠΑ καθώς και η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ είναι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα θα δοθεί εντολή να προχωρήσουν ζητήματα που σχετίζονται με τα λιμάνια, αλλά και την αγορά ενέργειας.

Υπενθυμίζουμε πως ο στόχος που έχει τεθεί με βάση το Μνημόνιο, είναι να υπάρξουν έσοδα ύψους 2,6 δισ. ευρώ, από αποκρατικοποιήσεις εντός του 2013.

27 ξένες εταιρείες ενδιαφέρονται για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις.

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι επενδυτές που έχουν επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένα λιμάνια και λιμενικές υπηρεσίες .

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρει η "Ναυτεμπορική", από την Κίνα και τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες ενδιαφέρον για επενδύσεις σε εμπορευματικούς σταθμούς έχουν εκφράσει η Cosco, η Hutchison, η International Container Terminal Services, η China Merchant, η Shanghai International Port, η PSA, ενώ για σταθμούς κρουαζιέρας έχει εκφράσει επενδυτικό ενδιαφέρον η Cosco.

Από την Ινδία έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, σε ό,τι αφορά τους Σ.ΕΜΠΟ, η Adani, η ABG Ports, Tatas, η Essar Ports, η GMR, η GVK και ο όμιλος Birla.

Από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο ενδιαφέρον για εμπορευματικούς σταθμούς έχουν δείξει ελληνικές ναυτιλιακές αλλά και κατασκευαστικές εταιρείες, τουρκικοί όμιλοι, όπως η Global Ports Holding, η Dogus, η Yildirim, η Akfen, και η Fiba.

Βίντεο Ant1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top