«Έχει οριστικοποιηθεί η δόση των 9,2 δισ.» λέει αξιωματούχος της ΕΕ

Ικανοποίηση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης εκφράζει η ευρωζώνη

Την ικανοποίηση της ευρωζώνης για την τήρηση των συμφωνηθέντων του Δεκεμβρίου από την ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ανώτατος αξιωματούχος του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ και δεν αναμένεται να διατυπωθεί καμία ένσταση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, πρόκειται για το πρώτο Eurogroup, μετά από καιρό, στο οποίο η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων!

«Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα νομοθέτησε με επιτυχία τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και μαζί με άλλες αποφάσεις, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, ύψους 9,2 δισ. ευρώ».
Υπενθύμισε, δε, ότι από τη δόση του Ιανουαρίου τα 7,2 δισ. ευρώ αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ, τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού.

Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (Euro working group) συμφώνησε και εισηγείται την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου. Το ζήτημα θα εξετάσει τη Δευτέρα το Eurogroup, ενώ οι τυπικές διαδικασίες θα ληφθούν από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF.

Ωστόσο το ζήτημα έχει «οριστικοποιηθεί επί της ουσίας» σημείωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top