Να ποιοι είναι οι Έλληνες που τα τρώνε για να μπαίνουμε εμείς στο Μνημόνιο!

Σύζυγοι, παιδιά και ανίψια καταέκλεβαν επί χρόνια το ΙΚΑ

​Σε φαγοπότι άνευ ορίων εις βάρος του ΙΚΑ επιδίδονταν επί περίπου μια δεκαετία συγγενείς πεθαμένων συνταξιούχων και μαϊμού-ανάπηροι, προκαλώντας τεράστια ζημιά στα ταμεία του Ιδρύματος !

Το τελευταίο διάστημα 383 περιστατικά έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με το Ταμείο να διεκδικεί -μόνο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις- το ποσό των 10.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη οι εννιά πιο «ακριβές» υποθέσεις για τον ασφαλιστικό φορέα, με τη ζημιά να ξεκινά από τα 99.686 ευρώ και να φτάνει έως και τα 175.476 ευρώ!

Σας παρουσιάζουμε το «TOP 9» του ΙΚΑ

Ξέχασαν το… θάνατο τους πατέρα τους

Αν και είναι κάτω από το χώμα σχεδόν μια 10ετία, για τους γιούς του και το ΙΚΑ, ένας άτυχος πρώην συνταξιούχος δεν ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΤΕ με αποτέλεσμα τα παλικάρια να εισπράξουν 175.476 ευρώ και το ΙΚΑ να τα χάσει!!!! Από το 2002 έως και το 2011 οι γιοι του συνταξιούχου με αρχικά Κ.Δ είχαν πάθει (μερική) αμνησία , φανταστείτε ΔΕΝ θυμόντουσαν τα κόλλυβα, το κονιάκ και τα μοιρολόγια στη μνήμη του πατέρα τους αλλά ΔΕΝ ξεχν��ύσαν τη σύνταξη του!!!

Χ-οί-ρος» για τον κόσμο και το ΙΚΑ!!!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα της νεκρής συνταξιούχου με αρχικά Μ.Φ, μετά από τα καμώματα ποτ έκανε ο άντρας της!!! Έντεκα χρόνια μετά το θάνατο της Μ.Φ, αυτός όχι μόνο ξαναπαντρεύτηκε αλλά εξακολουθούσε να εισπράττει τη σύνταξη της!!!!

ΙΚΑ-νος για όλα!!!

Στην πλαστογράφηση της ημερομηνίας θανάτου συνταξιούχου με τα αρχικά Γ.Γ προχώρησε συνδικαιούχος του λογαριασμού του για να συνεχίσει να εισπράττει κανονικά τα χρήματα. Το περιστατικό εντοπίστηκε στον Πειραιά και το τίμημα για το Τ��μείο είναι 152.736 ευρώ!

Αιωνία του η … σύνταξη!!!

Περίπου 128.932 ευρώ κόστισε στο ΙΚΑ η δράση του γιού του συνταξιούχου με αρχικά Κ.Ι. από τη Φιλαδέλφεια. Αν και ο άτυχος συνταξιούχος είχε πεθάνει από το 2003, ο γιος του εισέπραττε τη σύνταξη του μέχρι και το 2011 !!!

Παρόμοιο περιστατικό εντοπίστηκε και στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, όπου ο γιος της συνταξιούχου με αρχικά Β.Χ εισέπραττε για εννέα χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του!!!

Η θεία από τον …παράδεισο !!!

Ακόμη και ανίψια συνταξιούχων εμπλέκονται στις απάτες εις βάρος του ΙΚΑ! Στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας διαπιστώθηκε πως ενώ η συνταξιούχος με αρχικά Σ.Α είχε πεθάνει το 2002 , η ανιψιά της «έκλεβε» το ΙΚΑ μέχρι το 2011, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 115.294 ευρώ.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο Ηράκλειο, όπου ένας ανιψιός εισέπραττε τη σύνταξη του θείου του επί 10 χρόνια, προκαλώντας ζημιά στο ταμείο 104.702 ευρώ!

Τη μισή μέρα ανάπηρος συνταξιούχος, την άλλη μισή… υπάλληλος σε ΔΕΚΟ!

Ο Π.Γ από τη Λαμία που έπαιρνε σύνταξη από το 1993 έως και το 2012, εισέπραττε σύνταξη αναπηρίας και ταυτόχρονα εργαζόταν σε ΔΕΚΟ, προκαλώντας στο ΙΚΑ ζημιά 112.943 ευρώ!

Κάτι ανάλογο έλαβε χώρα και στο Ηράκλειο με έναν συνταξιούχο αναπηρίας , βάζοντας μέσα το Ταμείο κατά 103.763 ευρώ!​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top