Χωρίς θεώρηση πλέον από την εφορία τα «μπλοκάκια»!!!!

Όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες!

​Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να θεωρούν τα τιμολόγια που εκδίδουν.

Ειδικότερα από τον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών προκύπτει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εκδίδουν πλέον αθεώρητα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών αντί για θεωρημένες (δηλαδή διάτρητες από την Εφορία) αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για τις αμοιβές που εισπράττουν από επιχειρήσεις, επιτηδευματίες ή άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης αθεώρητα τιμολόγια θα μπορούν να εκδίδονται από τους εργαζόμενους που αμείβονται με «μπλοκάκι» οι οποίοι είναι επ�� της ουσίας μισθωτοί, υπό την προϋπόθεση όμως ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες ή επιτηδευματίες καθώς και στα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι παραπάνω φορολογούμενοι, εφόσον εκδίδουν χειρόγραφα τα φορολογικά τους στοιχεία, δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τίποτε άλλο από το να αποκτήσουν ένα απλό μπλοκ τιμολογίων, να το αριθμήσουν και να το σφραγίσουν σε κάθε σελίδα του με την επαγγελματική τους σφραγίδα (περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, ΑΦΜ, διεύθυνση, τηλέφωνο και αρμόδια εφορία).

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιώτες οι οποίοι δεν υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία για τις αμοιβές που εισπράττουν θα συνεχίσουν να εκδίδουν θεωρημένες από την εφορία αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top