Γ.Στουρνάρας στο CNN: Απομακρυνθήκαμε από το Grexit και πλέον υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ!

«Αν εφαρμόσουμε σωστά το πρόγραμμα, δε θα χρειαστούν νέα μέτρα»

Βέβαιος πως αν εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα προσαρμογής, δεν θα υπάρξουν άλλα σκληρά μέτρα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο CNN. Ο κος Στουρνάρας είπε πως η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 πήγε καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνει το ίδιο και το 2014!!!

«Είμαστε πιο ασφαλείς. Συνειδητοποιώ και θέλω να πω στους πολίτες ότι το 2013 θα ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, είναι αλήθεια, αλλά σαφέστατα υπάρχει πια φως στην άκρη του τούνελ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση συνεργασίας είναι πολύ δυνατή. «Μιλάω με τους πολιτικούς αρχηγούς (σ.σ. που στηρίζουν την κυβέρνηση) σχεδόν κάθε μέρα. Είναι όλο και πιο πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει. Ξέρουν ότι είναι προς το συμφέρον και των τριών να κρατήσει αυτή η κυβέρνηση», είπε.

Ερωτώμενος για την πιθανότητα εθελοντικής ή αναγκαστικής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως: «πλέον αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ασήμαντη», προειδοποιώντας ωστόσο πως η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει εντελώς τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μάλιστα την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

«Βρισκόμαστε σε μια τεράστια κρίση, δεν έχουμε απομακρυνθεί ακόμα από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας (...) Αν και πάμε καλύτερα, «δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αποφύγει εντελώς τον κίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Όταν τον ρώτησαν για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κος Στουρνάρας παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη για απαντήσεις, λέγοντας «αλλά δεν υπάρχει τόσο μυστήριο. Υπάρχει περισσότερο έλλειψη επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση (σ.σ. μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ) για το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η οικονομία, και γι’ αυτό δίνουν τόση έμφαση στη λίστα Λαγκαρντ» προσθέτοντας ότι ανάλογη λίστα υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο κος Στουρνάρας δε δίστασε μάλιστα να παραδεχτεί πως όπως και οι προκάτοχοι του έτσι και εκείνος κάνει λάθη.

«Μαθαίνω από τα λάθη τους και δεν κοιτάζω πίσω. Προσπαθώ να κοιτάω το μέλλον. Έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη, γι΄αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά, συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του CNN

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top