Μαρινί: η πρώτη κυβέρνηση της κρίσης που δουλεύει σοβαρά η σημερινή στην Ελλάδα

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της γαλλικής Γερουσίας

«Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η πρώτη κυβέρνηση της κρίσης που δουλεύει σοβαρά, λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα και ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας» δήλωσε ο Γάλλος γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της Γαλλικής Γερουσίας Φιλίπ Μαρινί, μετά τη συνάντησή του με σειρά κυβερνητικών αξιωματούχων στην Αθήνα. Πρόσθεσε δε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι κρίσιμο για την έκβαση αυτών των προσπαθειών».

Προερχόμενος από την Κύπρο, όπου ενημερώθηκε για τις οικονομικές εξελίξεις και τις εκκρεμότητες χρηματοδότησης της Λευκωσίας από την τρόικα, ο Γάλλος γερουσιαστής έφτασε στην Αθήνα προκειμένου να έχει «πρώτο χέρι» πληροφόρηση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, για την οποία μίλησε σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα.

Ο κ. Μαρινί έγινε δεκτός από τον υπουργό Οικονομικών, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, συνέφαγε με βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, είχε επαφές με τον ομόλογό του στη Βουλή και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα, είπε ότι έχει γίνει σημαντική διαδρομή στη σωστή κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική κρίση δεν προήλθε από τον τραπεζικό τομέα, όπως στο Δουβλίνο, ή τη Μαδρίτη, αλλά αντιθέτως οι τράπεζες εδώ υπήρξαν θύματα του δημοσίου χρέους.
Ο Γάλλος γερουσιαστής έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση τους προσεχείς μήνες και για τις οποίες θα έχει τη συνδρομή της Task Force. Κατέγραψε δε τέσσερις άξονες:


1. Διυπουργικός συντονισμός, ο οποίος αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα.


2. Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

3.Φορολογικό.


4. Συντονισμός για την πάταξη της διαφθοράς.


Στους διεθνείς συνομιλητές του έθεσε κάποια στιγ��ή το «προβοκατόρικο» όπως είπε, ερώτημα: Δίνετε τόσα λεφτά για να κάνετε μια οικονομία "χαμηλού κόστους";Η "σοβαρή" απάντηση είναι ότι είμαστε μακριά από τις χώρες χαμηλού κόστους, μη ευρωπαϊκές ή πρώην κομμουνιστικές, οι οποίες "δεν είναι το μοντέλο μας". Υποθέτω ότι η στρατηγική που εφαρμόζεται, τονίζει ο Φιλίπ Μαρινί, προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα βρει το δημιουργικό κομμάτι των τομέων προστιθέμενης αξίας, ώστε να προωθήσει την οικονομία της.


Μπαίνει πάντως το ερώτημα, σημείωσε, ποιο μοντέλο θα ακολουθή��ει η Ελλάδα, βιομηχανικό, εμπορικό, κοινωνικό, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί με τρόπο συνεκτικό, αξιόπιστο. Διαφορετικά, η δουλειά που κάνει η κυβέρνηση θα πάει χαμένη, είπε.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top