Απευθείας ενίσχυση των τραπεζών της ευρωζώνης από τον ESM ζητά ο Χριστόφιας

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν

«Έφθασε η ώρα για την διαχείριση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ» επισημαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι η προώθηση ολοκλήρωσης της δημιουργίας του κατάλληλου εργαλείου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον Μηχανισμό Στήριξης να παρέχει απευθείας οικονομική βοήθεια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αποτελεί πολύ σημαντικό ορόσημο σε αυτή την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της Κύπρου επισημαίνει επίσης την ανάγκη αυτό το εργαλείο να έχει αναδρομική ισχύ για τις χώρες οι οποίες πήραν έμμεση ανακεφαλαιοποίηση για τον τραπεζικό τους τομέα.

Για τις τράπεζες της Κύπρου αναφέρει ότι θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω του προγράμματος οικονομικής βοήθειας στη βάση της μείωσης του κεφαλαίου, το οποίο περιλαμβάνεται στο προκαταρκτικό μνημόνιο και είναι ευθυγραμμισμένο με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top