Πήρε τα «Άρμα-τα» συνεργάτης του Δημαρά: Καμμένε μας χρωστάς λεφτά από τις επιχορηγήσεις!

Έγγραφα "φωτιά" στον οικονομικό εισαγγελέα – Άγνοια δηλώνει ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών

​Μετά τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, τώρα ακόμη μια εσωτερική υπόθεση έρχεται να ταράξει την… «ανεξαρτησία» του κόμματος!!! Πρόκειται για μια νέα οικονομικής φύσεως κόντρα ανάμεσα στα στελέχη του συνεργαζόμενου κόμματος ''Άρμα Πολιτών" του Γιάννη Δημαρά και τους ΑΝΕΛ, καθώς οι πρώτοι ζητούν να δοθεί μέρος της κομματικής επιχορήγησης, που έλαβε το κόμμα του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί για εκλογική και μετεκλογική συνεργασία.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα του Πάνου Καμμένου, έλαβε το 2012 το ποσό των 890.000 ευρώ ως κομματική επιδότηση και βάσει της συμφωνίας το 25% του ποσού δηλαδή 225.000 ευρώ, έπρεπε να δοθεί στα ταμεία του συνεργαζόμενου κόμματος ''Άρματος Πολιτών", όμως σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Εκπρόσωπος τύπος του κόμματος Σωτήρης Σπανωτάς: τα λεφτά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ!!!!

Η συγκεκριμένη καταγγελία δεν έμεινε απλά ως κουτσομπολιό στους διαδρόμους και το κυλικείο της Βουλής, αντιθέτως «έφτασε» σύμφωνα με πληροφορίες στην πόρτα του εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος με αναφορά του εκπροσώ��ου τύπου του κόμματος "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών'' Σωτήρη Στανωτά.

Σύμφωνα με την αναφορά, που κοινοποιήθηκε στις 14-1-2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 2970 ΚΔΕ , επισημαίνεται ότι στις 17-04-12, όπως ανακ��ινώθηκε και στα ΜΜΕ, τα δύο κόμματα συμφώνησαν σε εκλογική και μετεκλογική συνεργασία.

Όπως σημειώνεται στην αναφορά:

«Μεταξύ των θεμάτων αυτή της ταύτης συνεργασίας αναδύεται αναγκαίως και ευλόγως η συμμετοχή κατά ποσοστόν, αμφότερων των μερών- εις τις (τότε) ληφθησόμενες και ήδη ληφθείσες κρατικές- εκλογικές και μη – κομματικές τακτικές ή έκτακτες επιχορηγήσεις- επιδοτήσεις, του όπερ ανέρχεται (η συμμετοχή ημών) εις ποσοστόν 25% δια το κόμμα του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, ο πρόεδρος του οποίου κ. Γιάννης Δημαράς δια λόγους αρχής αντιμετωπίζει τα οικονομικά θέματα με περισσή αιδημοσύνη, γεγονός το οποίο διαφαίνεται ότι γίνεται αντικείμενον εκμεταλλεύσεως από την πλευρά των Α��εξαρτήτων Ελλήνων και μέχρι τούδε, μένουν ανεκτέλεστα τα συμφωνηθέντα ως άνω.

Το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά ασφαλή πληροφόρηση, από το αρμόδιο Υπουργείο, έχει λάβει έως τούδε, ως κομματική επιδότηση το ποσό των 890.000 ευρώ περίπου, όπερ σημαίνει ότι το συμφωνηθέν ποσοστόν του 25%, έδει συμβατικώς και νομίμως να παραδοθεί- αποδοθεί εις το Κόμμα του Πανελληνίου Άρματος πολιτών, ήτοι ποσόν 225.000 ευρώ. Βέβαια, ερευνητέον καθίσταται υπό το πρίσμα της νομιμότητας και διαφάνειας και το θέμα της περαιτέρω ενδεχόμενης χρηματοδότησης των κομμάτων, έως ολοκληρώσεως του ενί εκάστω, αναλογούντος συνολικού ποσού.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά μέχρι σήμερα στο κόμματος Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, έχει κατατεθεί από προσωπικό λογαριασμό του πρώην οικονομικού διευθυντή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ζώη Κολιού το ποσό των 20.000 ευρώ, σε προσωπικό λογαριασμό του διευθυντή του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών κ. Γεωργίου Παπάζογλου, κάτι που διαπιστώνεται και από αλληλογραφία που έχει προσκομισθεί στον οικονομικό εισαγγελέα.

Σύμφωνα πάντα με την αναφορά:

«'Μετά ταύτα, το μόλο θέμα ετέθη εν υπνώσει εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καίτοι πλειστάκις εγένοντο οχλήσεις, ενίοτε έντονες, εκ μέρους στελεχών του Άρματος Πολιτών, ως εις ώτα μη ακουόντων των ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι μετά από συνεχείς παλινωδίες και έωλες δικαιολογίες νομίμων εκπροσώπων των, αποφεύγουν σκοπίμως τη καταβολή της συμφωνηθείσας αναλογία των επιχορηγήσεων, προς όφελος των.

Ταύτα αποκτούν ιδιαίτερα βαρύτητα και κατόπιν των σκληρών χαρακτηρισμών, εις συνενετεύξεις του αποπεμθέντος κ. Ζωή Κόλιου, στις οποίες χαρακτήρισε ''ανεξάρτητα λαμόγια και όχι ανεξάρτητους Έλληνες, την συμμορία που τον έφαγε.'»

Η αναφορά καταλήγει με το στέλεχος του πανελληνίου Άρματος Πολιτών να ζητά από τον εισαγγελέα της διεξαγωγή έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων, δηλώνοντας ότι αν αυτές στοιχειοθετηθούν και προκύψουν, θα παραστεί το κόμμα “Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών”, ως πολιτικός ενάγων.

Δημαράς : Δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ για την καταγγελία πως ο Καμμένος μου χρωστά λεφτά!
dimaras-kammenos1358246198.jpg

Άγνοια για την παραπάνω καταγγελία, δηλώνει ο Γιάννης Δημαράς, τονίζοντας πως δεν είχε ενημερωθεί για το γεγονός πως ο εκπρόσωπος τύπου του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών κατέθεσε αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα διεκδικώντας 225.000 ευρώ από τον Πάνο Καμμένο για τη συνεργασία τους.

«Αυτό έγινε χωρίς να ενημερωθώ ούτε εγώ ούτε η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίαζε. Κανένας δεν είχε ενημερωθεί» είπε χαρακτηριστικά στο enikos.gr, ο κος Δημαράς .

Ο κ. Δημαράς επισημαίνει, τη στιγμή που είχε προηγηθεί η απαράδεκτη επίθεση στη ΝΔ και τη στιγμή που τρέχουν τόσα γεγονότα κατατέθηκε ένα τέτοιο κείμενο «το οποίο δεν έχει την παραμικρή αξία και σημασία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών αναφέρει ότι ο κ. Στανωτάς ήταν παρών στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και ερωτήθηκε από τον ίδιο για το θέμα. «Ας πούμε ότι αυτά που γράφεις είναι αληθή και ο εισαγγελέας σε καλεί και σου λέει 'πού είναι τα στοιχεία' τι θα του πεις;», ρώτησε ο κ. Δημαράς, όπως λέει , τον Στανωτά.

«Αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει», προσθέτει o κ. Δημαράς.

Ερωτώμενος για το αν θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ο κος Σωτήρης Σπανωτάς, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών δήλωσε: «Εγώ ποτέ δεν θεώρησα σε όλη τη διαδρομή μου ότι μπορώ να απορρίψω έναν άνθρωπο. Απλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοαπορρίπτονται».

Έγγραφα από news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top