Μνημόνιο Συνεργασίας Υπ.Τουρισμού-Εκκλησίας για τον θρησκευτικό τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη και μητροπολίτης Χρυσόστομος έδωσαν τα χέρια

Μνημόνιο Συνεργασίας Υπ.Τουρισμού-Εκκλησίας για τον θρησκευτικό τουρισμό

«Μνημόνιο» συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε δηλώσεις της, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι ο «προσκυνηματικός τουρισμός είναι η πιο δυναμική μορφή ειδικού τουρισμού και στάθηκε στις πρωτοβουλίες του ΥΠΟΤ για να δώσει την απαραίτητη βαρύτητα στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και να εμπλουτιστεί το υπάρχον τουριστικό μοντέλο». Επιπλέον η υπουργός δήλωσε ότι «ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό δεν εκφράζουν μόνο οι ομόθρησκοι αλλά και τουρίστες από την Λατινική Αμερική ,Ιαπωνία και Κίνα».

Ενδεικτικό της δυναμικής του προσκυνηματικού τουρισμού, σύμφωνα με την υπουργό, είναι το γεγονός ότι ενδιαφέρον για να έρθουν στην Ελλάδα δεν δείχνουν μόνον οι ομόθρησκοι, αλλά και άνθρωποι από πολλές θρησκείες και άλλα δόγματα, με ορατές τις ευεργετικές συνέπειες στην αύξηση της απασχόλησης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος σημείωσε ότι με την παρούσα υπογραφή του πρωτοκόλλου, επιβεβαιώνεται η διάθεση της πολιτείας για συνεργασία στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top