Καλύτερα να βλέπεις σκάφη και πισίνες στην Τόλμη & Γοητεία, παρά να την τρως από την εφορία!

Μπαίνει μόνιμος φόρος-Δείτε τι θα πληρώσει ο κάθε φορολογούμενος

Καλύτερα να βλέπεις σκάφη και πισίνες στην Τόλμη & Γοητεία, παρά να την τρως από την εφορία!

​Απο 1.1.2013 αναδρομικά, για τα εισοδήματα που αποκτώνται φέτος, θα πληρώσουν μόνιμα πλέον την επόμενη χρονιά οσοι κατέχουν ήδη αυτοκίνητο πάνω απο 1.929 κ.ε., σκάφος αναψυχής πάνω απο 6 μέτρα, πισίνα, ελικόπτερο και αεροσκάφος.

Όπως αναφέραμε προ ημερών στο star.gr, o νέος φόρος, όσον αφορά τα αυτοκίνητα, θα επιβαρύνει ιδιοκτήτες Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού και ηλικίας έως 10 ετών. Επιβάλλεται με συντελεστές 5% και10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης (στο τεκμήριο δηλαδή), βεβαιώνεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ενσωματώνεται στο εκκαθαριστικό και εξοφλείται όπως ο φόρος εισοδήματος κάθε χρόνο. Πρώτη φορά θα πληρωθεί το 2014 για αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν το 2013 και θα επιβάλλεται εφεξής κάθε χρόνο καθώς δεν πρόκειται για έκτακτο αλλά για νέο μόνιμο - μέχρι να καταργηθεί αν καταργηθεί- φόρο.

Συγκεκριμένα προβλέπ��ται συντελεστής:

-5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για επιβατικά αυτοκίνητα από 1.929 έως και 2.500 κυβικά εκατοστά και

-10% για αυτοκίνητα πάνω από 2.500 κυβικά.

Εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Δείτε χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

pinakas1.jpg

Ο νέος φόρος πολυτελούς διαβίωσης αγγίζει και όσους φορολογούμενους έχουν στην κατοχή τους σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης

Ο ετήσιος φόρος είναι 10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης δείτε πώς διαμορφώνεται:

pinakas2.jpg

Και για τις πισίνες ο φόρος είναι 10% επι του ετήσιου τεκμηρίου και διαμορφώνεται:
annas.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top