Με ζα, γαλότσες και κοπριές στο χωριό.... Με τεράστιες καταθέσεις στο εξωτερικό...

Τα "έχει χάσει" το ΣΔΟΕ με κάποιους από τη λίστα των 54.000 καταθετών!

Πολλές γυναίκες επιλέγουν τον άντρα τους με βάση το… επάγγελμα, υποβιβάζοντας συχνά τους αγρότες με την αιτιολογία πως αυτή η κατηγορία των αρσενικών εργάζεται απλώς για τα προς το ζην και δε θα μπορέσει να τους προσφέρει μια άνετη ζωή… ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!! Γιατί μπορεί το παλικάρι να γυρνάει με γαλότσες και κοπριές στο χωριό αλλά κούκλα μου, μπορεί να έχει…. άπειρες καταθέσεις στο εξωτερικό!

Και αυτά δεν τα λέμε εμείς… αλλά το ΣΔΟΕ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους συνολικά 54.000 που έβγαλαν χρήματα εκτός Ελλάδας σε τράπεζες της Γενεύης, της Ζυρίχης, του Λονδίνου, του Μονάχου και της Λευκωσίας από το 2009 μέχρι το 2011, οι περισσότεροι είναι αγρότες από διάφορα χωριά της ελληνικής περιφέρειας!!! Περίπου οι 24.600 έχουν λάβει επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους προκειμένου να φορολογηθούν αναδρομικά!

Βεβαίως στις λίστες υπάρχουν και γιατροί και δικηγόροι ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδι��ίτερη εντύπωση είναι ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για «χωράφ-boys» !!!! Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 1.031.700 φορολογούμενους αγρότες, οι 900.000 δήλωναν πως ζουν με 660 ευρώ το μήνα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από τη Θεσσαλία που δήλωνε εισόδημα 500 ευρώ το χρόνο και έβγαλε στο εξωτερικό 12.587.184 ευρώ! Εδώ και κάποιους μήνες ελέγχεται από το ΣΔΟΕ ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κύρια ασχολία του φαίνεται να είναι η τοκογλυφία.

Άλλη περίπτωση είναι μία γυναίκα δικηγόρος από τη Βόρειο Ελλάδα με ετήσιο εισόδημα 10.136 ευρώ και με καταθέσεις στο εξωτερικό 15.000.000 ευρώ!

Επίσης μηχανικός από τη Βόρειο Ελλάδα με 38.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και με καταθέσεις στο εξωτερικό 4.000.725 ευρώ!

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και όσοι έχουν λάβει τα “ραβασάκια” από το Υπουργείο Οικονομικών τρέχουν τώρα να δώσουν εξηγήσεις στην Εφορία και να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Όσοι πάντως δεν καταφέρουν να δικαιολογήσουν πως για παράδειγμα από τα βαμβάκια, τα σιτάρια και τις ντοματούλες απέκτησαν εκατομμύρια ευρώ… κινδυνεύουν να υποστούν κυρώσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ισοδυναμούν με βαριά αναδρομική φορολόγηση σε εισοδήματα ως μη δηλωθέντα!!!

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top