Με τέτοια εισφορά… καλύτερα να πλένεσαι στη «σκάφη», παρά να κάνεις μπάνιο σε πισίνα!

Τι λέει το άρθρο 45 για σκαφάτους και ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων;

Με τέτοια εισφορά… καλύτερα να πλένεσαι στη «σκάφη», παρά να κάνεις μπάνιο σε πισίνα!

​Με το άρθρο 46 του φορολογικού, μονιμοποιείται πλέον η εισφορά σε αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κ.ε., σε σκάφη αναψυχής πάνω από 6 μέτρα και σε πισίνες, που είχε εφαρμοσθεί για μία χρονιά εκτάκτως το 2011.

Αναλυτικά, επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης (τεκμαρτά ποσά) που προκύπτουν από αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, από σκάφη αναψυχής, από αεροσκάφη και από πισίνες, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει πλέον στη διάθεσή της η ΓΓΠΣ.

Συγκεκριμένα ο φόρος ανέρχεται σε 5% επί του τεκμηρίου, για αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κ.ε. φόρος 10% για αυτοκίνητα από 2.500 έως 3.000 κ.ε.

Από το φόρο αυτό εξαιρούνται τα αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 10 ετών από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα και των αναπήρων που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Για τα σκάφη αναψυχής ο φόρος είναι 10% επί του τεκμηρίου. Εξαιρούνται όσα είναι μέχρι 6 μέτρα ανοικτού τύπου, ταχύπλοα και μη.

Για τα αεροσκάφη και για τις πισίνες ο φόρος είναι 10% επί του τεκμηρίου .

Ο φόρος θα περιλαμβάνεται κάθε χρόνο στο εκκαθαριστικό σημείωμα που εκδίδεται από τη ΓΓΠΣ από το 2014 και μετά, δηλαδή για τα εισοδήματα και τεκμήρια του 2013.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top