ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ: Μην τον είδατε τον Παναή…. σε περίπτωση που δεν δίνουν αποδείξεις!

Νέα διάταξη τίθεται σε ισχύ-Δείτε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας!

​Πήγες για ψώνια και οι πωλήτριες "κάνουν την πάπια", αποφεύγοντας να σου δώσουν απόδειξη; Τσάκισες τα παϊδάκια και αντί για απόδειξη σου έφεραν ένα χαρτί από μπλοκάκι που αναγράφει «μπακάλικα» μόνο το ποσό που πρέπει να πληρώσεις; Έχεις το δικαίωμα ν�� φύγεις "σαν ΚΥΡΙΟΣ/Α" και κυρίως ΧΩΡΙΣ να πληρώσεις ΕΥΡΩ … σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!!!

Και αυτό, γιατί από αύριο Σάββατο 12 Ιανουαρίου τίθεται σε ισχύει η αγορανομική διάταξη που επιτρέπει στους πελάτες να ΜΗΝ πληρώσουν σε περίπτωση που δεν λάβουν απόδειξη ακόμη κι αν ήδη έχουν δεχθεί την υπηρεσία!!!

Έμποροι, εστιάτορες και επαγγελματίες θα είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τοποθετήσουν τις ειδικές πινακίδες που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για το δικαίωμα που τους δίνει η διάταξη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έρχονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα που θα φτάνουν ακόμη και τα 1.000 ευρώ!!!

Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν τις ειδικές πινακίδες;;;

-Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, όπως καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών. Στα καταστήματα αυτά η πινακίδα θα πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στο σημείο συναλλαγής και το κείμενο να είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά.

-Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, όπως μπαρ, καφέ, εστιατόρια. Σε αυτά η σχετική ανακοίνωση θα πρέπει να αναγράφεται στους καταλόγους, επίσης σε 2 γλώσσες.

Το μέτρο θα ισχύσει και στην περίπτωση της παροχής υπηρεσιών όπως σε συνεργεία αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς!!!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου καλεί παράλληλα τα μέλη της, εκτός από την παραπάνω πινακίδα να τοποθετήσουν άλλη μία που θα τους υπεν��υμίζει ότι αν αποχωρήσουν από το κατάστη��α με το εμπόρευμα χωρίς να πληρώσουν, αυτό συνιστά παράνομη πράξη!!!


Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top