Κομισιόν για Κτηματολόγιο: «Φέρτε μας πίσω τα 80 εκ. ευρώ»!

Νέο ευρωπαϊκό «χαστούκι» καθότι κινούμαστε με ρυθμούς… χελώνας

Κομισιόν για Κτηματολόγιο: «Φέρτε μας πίσω τα 80 εκ. ευρώ»!
Σε νέο ναυάγιο οδηγείται το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει εκ νέου, καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ένα από τα 23 εκκρεμή προγράμματα κτηματογράφησης, ενώ για τουλάχιστον δέκα προγράμματα δεν έχουν καν ανατεθεί οι μελέτες!

Το «μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα», όπως βαφτίστηκε το Κτηματολόγιο, βρίσκεται στο «κόκκινο» με άμεσο κίνδυνο να απενταχθεί από τα έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ!

Παράλληλα, σύμφωνα με έγγραφο-ντοκουμέντο, διαγράφεται άμεση προοπτική έως τον ερχόμενο Μάρτιο, η γενική διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Κομισιόν να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και από την «Κτηματολόγιο ΑΕ» την επιστροφή πόρων συγχρηματοδότησης του Κτηματολογίου, ύψους τουλάχιστον 80 εκ. ευρώ αλλά και να τεθεί θέμα διακοπής της μελλοντικής κοινοτικής χρηματοδότησης του έργου.

Η Κομισιόν προειδοποίησε έναν χρόνο πριν (από τον Απρίλιο του 2012) για το τελεσίγραφο του Μαρτίου 2013 που θα επακολουθήσει. «Σύμφωνα με τις καταληκτικές ημερομηνίες που έχουν συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές, οι μη ολοκληρωμένες εργασίες του Κτηματολογίου θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνει οικονομική ανάκληση του ποσού που διατέθηκε για το συγχρηματοδοτούμενο έργο» αναφέρει η επιστολή που υπογράφεται από την Σαμπίνα Μπάουρντι, γενική διευθύντρια Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα, που καρκινοβατεί, αφορά την κτηματογράφηση 8 εκ. δικαιωμάτων επί ακινήτων 2,8 εκ. ιδιοκτητών σε 107 περιοχές, στα μητροπολιτικά συγκροτήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top