Κάντε καμιά ΔΕΗ-ση μπας και αλλάξει κάτι! Αύξηση 9% στο τέλος ΑΠΕ ενέκρινε η ΡΑΕ!

Τι εισηγούνται για τους πελάτες μεγάλης και μέσης τάσης;

Κάντε καμιά ΔΕΗ-ση μπας και αλλάξει κάτι! Αύξηση 9% στο τέλος ΑΠΕ ενέκρινε η ΡΑΕ!

​Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά όσον αφορά την πληρωμή των τιμολογίων του ρεύματος φαίνεται πως δεν συγκινεί ούτε τη ΔΕΗ, ούτε και τη ρυθμιστική αρχή… ενέργειας, αφού οι αυξήσεις στους λογαριασμούς είναι ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ!

Τι και αν 700.000 πελάτες της ΔΕΗ προχώρησαν σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ ΤΟ 2012 προκειμένου να μην τους κόψει η επιχείρηση το ρεύμα…. η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εισηγείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος αυξήσεις από 0,4-8% στο τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το οποίο ενσωματώνεται στους λογαριασμούς του ρεύματος!

Η αύξηση σε απόλυτες τιμές για την οικιακή χρήση είναι 9% και διαμορφώνεται πλέον στα 9,53 ευρω ανά μεγαβατώρα, έναντι 8,74 ευρώ που ήταν έως σήμερα.

Το τέλος περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ρεύματος και αποτελεί τμήμα του μηχανισμού χρηματοδότησης των μονάδων παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

Η ΡΑΕ ωστόσο φαίνεται πως «ευαισθητοποιείται» περισσότερο με το «καθημερινό δράμα» των βιομηχανιών λόγω κρίσης, προτείνοντας μάλιστα τη μείωση 22% του τέλους για τις πολύ μεγάλες καταναλώσεις της υψηλής τάσης, δηλαδή τη βιομηχανία.

Για τους πελάτες που συνδέονται με τη μέση τάση (εμπορικές αλυσίδες, μεγάλες μεταποιητικές μονάδες κ.ά.) επιβάλλεται από την άλλη... αύξηση 8% !!!

Οι αυξήσεις επιβάλλονται προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ διαμορφώθηκε στο τέλος του 2012 σε 280 εκατ. ευρώ.

Όπως και να χει πάντως, τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, με βάση τις αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ για το ύψος και το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων για το 2013.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top