Που σαι Ταρζάν να δεις!!! Πάνω από 50.000 συντάξεις κόβονται μετά την απογραφή!

Αλτσχάιμερ; Άγνοια; ή…. Απατεωνιά με μαιμούδες στα Ταμεία;

Που σαι Ταρζάν να δεις!!! Πάνω από 50.000 συντάξεις κόβονται μετά την απογραφή!

​Αν ο Ταρζάν γνώριζε πόσες «μαϊμούδες» υπάρχουν στην Ελλάδα, θα ξέγραφε από τη ζωή του τη ζούγκλα του Αμαζονίου και θα έφερνε τα μπογαλάκια του σε κανένα ΙΚΑ ή ΟΓΑ του Περιστερίου!!! Αυτό προκύπτει εκτός των άλλων, από τα στοιχεία που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα Ταμεία!!!

Έχουμε και λέμε… στο ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ 12.800 και στον ΟΑΕΕ 30.000 ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή των συνταξιούχων των Ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της οποίας εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου!!!

Αλτσχάιμερ; Άγνοια; ή…. Απατεωνιά;

Στο υπουργείο Εργασίας βεβαία δεν αποδίδουν το φαινόμενο στους «μαϊμού» συνταξιούχους αλλά υποστηρίζουν πως το γεγονός ότι χιλιάδες μέχρι πρότινος δικαιούχοι δεν πήγαν για απογραφή οφείλεται κυρίως σε αμέλεια ή έλλειμμα πληροφόρησης και ότι μετά τη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων θα μειωθεί κατά πολύ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικός ο αριθμός των παραβατών που θα ε��τοπιστούν μετά την ολοκλήρωση της απογραφής που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου αλλά και μετά την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων.

Κάλιο αργά… παρά ποτέ!

Το σίγουρο είναι πως με την εφαρμογή της ενιαίας αρχής πληρωμών για όλες τις συντάξεις, τη διασταύρωση των στοιχείων με το υπουργείο Οικονομικών και την προεκτύπωση των ποσών των συντάξεων στις φορολογικές δηλώσεις, η παραβατικότητα θα εξαλειφθεί σημαντικά, ενώ θα αντιμετωπισθεί και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που οφείλεται σε συντάξεις και επιδόματα που καταβάλλονται, αλλά δεν αναφέρονται στις φορολογικές δηλώσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top