Γ.Παπαντωνίου: Δεν ήξερα, δεν ρώταγα, το έμαθα αργότερα!!!

«Ήταν μόνο 1.300.000 ευρώ για να το πάρω χαμπάρι» δηλώνει σε υπόμνημα του

​«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έχει ανάψει η λίστα Λαγκάρντ! Το περίφημο cd με τους μεγαλοκαταθέτες δεν ταράζει μόνο τη ζωή του πρώην τσάρου της ελληνικής οικονομίας Γ.Παπακωνσταντίνου αλλά και του πρώην υπουργού Άμυνας Γ.Παπαντωνίου, καθώς το ΣΔΟΕ κάνει φύλλο και τον λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που αφορά στη σύζυγο του και βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ!

Με 8σέλιδο υπόμνημα που έστειλε στη Βουλή στις 20 Δεκεμβρίου 2012 ο Γιάννος Παπαντωνίου εξομολογείται λεπτομέρειες που αφορούν την προσωπική και οικονομική του κατάσταση για να αποποιηθεί την ευθύνη του επίμαχου λογαριασμού, κατονομάζοντας τον Θεόδωρο Ουσταμπασίδη, πρώην σύζυγο της γυναίκας του, ότι άνοιξε τον λογαριασμό στην Ελβετία ύψους 1,3 εκατ. Ευρώ!

Παρά το γεγονός, ότι ο πρώην υπουργός δίνει πολλά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του, οι δηλώσεις του κυρίου Ουσταμπασίδη στον ALPHA, μάλλον βάζουν σε μπελάδες τον κύριο Παπαντωνίου, καθώς ο πρώην σύζυγος της γυναίκας του πρώην υπουργού δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο ποσό.

HOT… στροφή!!!

Αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στην υπόθεση είναι ότι ο πρώην υπουργός έκανε στροφή 180 μοιρών και παραδέχεται τώρα ότι ο λογαριασμός στην Ελβετία είναι όντως της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, ενώ στις 28 Οκτωβρίου, όταν αποκαλύφθηκε η λίστα Λαγκάρντ (από το περιοδικό «HOT DOC»), ο κ. Παπαντωνίου διεμήνυε σε όλους τους τόνους πως η «Stavroula kourakou», που αναφερόταν στον κατάλογο, ήταν άλλο πρόσωπο και ότι πρόκειται για συνωνυμία!

Ωστόσο, ακόμα και αν δεχτούμε ότι επί 12 χρόνια η κα Κουράκου είχε αποκρύψει με τον πρώην σύζυγο της την ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία, όταν την 28η Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε η λίστα μέσω του περιοδικού HOT DOC (όπου υπήρχε το όνομα της) πως γίνεται να μην το αποκάλυψε τότε στον πρώην υπουργό, αφήνοντας τον μάλιστα να εκτεθεί δηλώνοντας αρχικά πως η γυναίκα του δεν είχε καμία σχέση με το όνομα που φιγούραρε στη λίστα Λαγκάρντ και λίγο αργότερα να αντιστρέψει τα λεγόμενα του, κάνοντας στροφή 180 μοιρών;

HOT…αποκαλύψεις!!!

Ο κύριος Παπαντωνίου χρειάστηκε περίπου δύο μήνες (28 Οκτωβρίου έως 20 Δεκεμβρίου) για να ανακαλύψει πως όντως υπήρχε ένας λογαριασμός κάπου στην Ελβετία!!! Έτσι με το υπόμνημα του υποστήριξε λίγο πριν τα Χριστούγεννα ότι τα χρήματα προέρχονται κυρίως από τον κ. Ουσταμπασίδη και οικονομικές πηγές της οικογένειας της κυρίας Κουράκου. Γράφει στο υπόμνημά του:

«Είναι γεγονός ότι η σύζυγός μου Σταυρούλα Κουράκου διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετική τράπεζα HSBC στην Γενεύη. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανοίχτηκε εν αγνοία μου και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου μου Σταυρούλας Κουράκου και του τέως συζύγου της Θεόδωρου Ουσταμπασίδη.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικά μου χρήματα και εξ όσων έχω πληροφορηθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν το έτος 2000 συγκεκριμένα ποσά (συνολικά τρεις καταθέσεις) και μέχρι το κλείσιμο αυτού δεν υπήρξε ουδεμία άλλη κατάθεση. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν ως διαπίστευμα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των δύο υιών του Αλέξανδρου και Στέφανου-Σωτηρίου Ουσταμπασίδη...

Ήδη στο σημείο αυτό δηλώνω ότι μέρος των χρημάτων της συζύγου μου, που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό, είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ήδη δηλωθέντες) που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως στην Alpha Bank».

Ο πρώην υπουργός , δηλαδή, παρότι δηλώνει ότι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έπαιρνε χρήματα από τους λογαριασμούς που είχαν μαζί για να τροφοδοτεί τον λογαριασμό στην Ελβετία ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη του εν λόγω λογαριασμού στην HSBC!!!!!

«Δεν γνώριζα την ύπαρξη του συγκεκριμένου λογαριασμού, ο οποίος θεωρήθηκε «οικογενειακή υπόθεση» της κ. Σταυρούλας Κουράκου, του τέως συζύγου της και των δύο παιδιών τους. Η ίδια δεν μου είχε αναφέρει κάτι σχετικό για λόγους καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς, όπως μου εξήγησε μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομά της».

Λογαριασμός… 4 χρόνια μετά το διαζύγιο!!!

Σύμφωνα πάντα με το υπόμνημα του κ. Παπαντωνίου, η Σταυρούλα Κουράκου κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 1995 και ο γάμος της με τον κ.Ουσταμπασίδη λύθηκε το 1996, χωρίς ωστόσο να εξηγεί πώς ανοίχτηκε κοινός τους λογαριασμός μετά το διαζύγιο και για ποιό λόγο.

«Επαναλαμβάνω ότι η τοποθέτηση των χρημάτων στην Ελβετική Τράπεζα το έτος 2000, όταν ακόμα εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή, έγινε εν αγνοία μου από την σύζυγό μου, η οποία για ευνόητους προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους δεν μου είχε αναφέρει ποτέ κάτι σχετικό. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανοίχτηκε τον Απρίλιο του έτους 2000 με μοναδική δικαιούχο αυτού την κ. Σταυρούλα Κουράκου. Ο λόγος που δεν είχαν ορισθεί ως συνδικαιούχοι τα δύο παιδιά ήταν η ανηλικότητά τους. Μόλις και τα δύο ενηλικιώθηκαν, το έτος 2008, συμπεριελήφθησαν κανονικά ως δικαιούχοι στον διάδοχο λογαριασμό του καταπιστεύματος που δημιουργήθηκε»

Σε θέση… άμυνας ο πρώην υπουργός!

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, ο δικαστικός, φορολογικός και πολιτικός, κλοιός της έρευνας φέρεται να σφίγγει γύρω και από το πρόσωπο του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, καθώς εκτός της λίστας, ερευνάται και μία σύμβαση για υποβρύχια που υπεγράφη επί Άκη Τσοχατζόπουλου και μία που υπεγράφη επί Γιάννου Παπαντωνίου

Το ΣΔΟΕ, με εντολή της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, διενεργεί καθολικό έλεγχο στον κ. Παπαντωνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top