Τουρκική τράπεζα ανοίγει τις κάνουλες για δάνεια σε Έλληνες!

Η κρατική Ziraat θέλει να «μοιράσει» τουλάχιστον 50 εκ. ευρώ και μάλιστα προνομιακά…

Τουρκική τράπεζα ανοίγει τις κάνουλες για δάνεια σε Έλληνες!
«Αφού έχουν κλείσει οι ελληνικές τράπεζες τις δικές τους κάνουλες, ας ανοίξουμε εμείς τις δικές μας»! Κάπως έτσι σκέφτονται οι γείτονές μας Τούρκοι, οι οποίοι στρέφονται στους Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες για τη χορήγηση δανείων!

Όπως αναφέρει η Hurriyet, η τουρκική κρατική τράπεζα Ziraat ετοιμάζει πρόταση για παροχή δανείων ύψους –σε πρώτη φάση- 40-50 εκ. ευρώ σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες. Μάλιστα, η Τουρκία φέρεται να κατέθεσε προφορικώς και γραπτώς αίτημα στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ρόλο «μεσολαβητή» στα δάνεια θα αναλάβει το γραφείο Αθηνών του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNDP), με το οποίο έχει συζητήσει το θέμα ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς.

«Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δάνεια στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων» τονίζει από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Ziraat, Χουσεΐν Αϊντίν, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να χορηγήσει προνομιακά δάνεια στους Έλληνες αρκεί να δοθεί το «πράσινο» φως από την τουρκική κυβέρνηση!

Οι πρώτες αντιδράσε��ς των ελληνικών αρχών ήταν θετικές, γράφει η Hurriyet, η οποία υποστηρίζει ότι πιθανόν η Ziraat να συνεργαστεί με ελληνική τράπεζα.

H Ziraat έχει υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο, ενώ πιθανόν η χορήγηση δανείων να ξεκινήσει από τη δυτική Θράκη.
​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top