Κατάσχεση αυτοκινήτου για όσους χρωστούν τα τέλη προηγούμενων ετών!

Στο στόχαστρο 44.500 ιδιοκτήτες

Δεν πληρώσατε τα τέλη των προηγούμενων ετών; Πείτε αντίο στο αυτοκίνητό σας!

Η εφορία θα κάνει κατάσχεση του αυτοκινήτου, ή παρακράτηση του 25% του μισθού ή της σύνταξης, σε ιδιοκτήτες ΙΧ, που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των δύο προηγούμενων ετών.

Στο στόχαστρο μπαίνουν 44.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτου και –όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών»- εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο ποσό, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, φτάνει τα 13,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η εφορία έχει ήδη στείλει ειδοποιητήρια σε όλους τους ιδιοκτήτες με τα οποία τους προειδοποιεί ότι -αν δεν εξοφλήσουν το ποσό- θα προχωρήσει σε κατάσχεση του αυτοκινήτου και εν συνεχεία θα το θέσει σε πλειστηριασμό.

Εφόσον, βέβαια, η εμπορική αξία του αυτοκινήτου είναι μικρότερη του ύψους της φορολογικής οφειλής τότε θα διερευνηθούν τυχόν πρόσθετες πηγές εσόδων που μπορε�� να έχει ο φορολογούμενος όπως εισοδήματα από ενοίκια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, που είναι στο όνομά του, π.χ. ακίνητα κ.λπ. τα οποία εφόσον... ρευστοποιηθούν μπορούν να καλύψουν χρέη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top