Κάνε κλίκ και δες την... τελική θέση του ΥΠΟΙΚ για τις αποδείξεις!

Όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για να έχουν έκπτωση φόρου!

Κάνε κλίκ και δες την... τελική θέση του ΥΠΟΙΚ για τις αποδείξεις!

​Μισθωτοί και συνταξιούχοι υποχρεούνται, προκειμένου να καρπωθούν την έκπτωση φόρου, να συλλέξουν αποδείξεις λήψης υπηρεσιών και αγοράς αγαθών αξίας, τουλάχιστον ίσης με το 25% του εισοδήματός τους.

Το ανώτατο ποσό των αποδείξεων ορίστηκε στις 10.500 ευρώ που σημαίνει ότι φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ, ενώ φορολογούμενος με εισόδημα 42.000 ή 100.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ.

Στην αξία των αποδείξεων προσμετρούνται πλέον και τα δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, ενώ παραμένουν εκτός αποδείξεων οι δαπάνες για ασφάλιστρα. Στην τροπολογία ορίζεται ότι δεν περιλαμβάνονται στις αποδείξεις ιατρικές δαπάνες, καταβαλλόμενη διατροφή από διαζευγμένους συζύγους, οι δωρεές και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Για την αξία των αποδείξεων που λείπουν από κάθε μισθωτό/συνταξιούχο θα επιβάλλεται, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, πρόσθετος φόρος ίσος με το 22% της αξίας αυτής.

Σημαντική καινοτομία που εισάγεται είναι ότι αναγνωρίζονται πλέον και οι δαπάνες για λήψη υπηρεσιών και αγορά αγαθών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top