Αγρότες, φαρμακοποιοί και επιχειρηματίες καταληστεύουν το κράτος και κονομάνε μέσα στην κρίση

Διαβάστε πως κλέβουν τα λαμόγια όταν εσείς πληρώνετε δυσβάσταχτους φ��ρους

​Με πολύ άγριες διαθέσεις έπιασε δουλειά το ΣΔΟΕ τη νέα χρονιά, προχωρώντας σε μαζικό άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ΣΔΟΕ συνολικά σε όλη την επικράτεια έχει ζητήσει το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την ίδια ώρα, ερευνώνται και άλλες 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες σε Δήμους και Κοινότητες, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 Εισαγγελικές Παραγγελίες, για διενέργεια ελέγχων και διεκπεραιώνονται 43 Διοικητικές συνδρομές.

Εντός στόχων το 2012

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το Γενικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του Σ.Δ.Ο.Ε. για το 2012 υλοποιήθηκε και από τα στοιχεία του ενδεκάμηνου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου παρουσιάζουν κάλυψη στόχων κατά 113%.

Μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών , το σώμα πραγματοποίησε 3.262 ελέγχους στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια.

Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σ��ορ, διαπιστώθηκε ότι 354 ε��ιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι' αυτό καταλογίσθηκαν 1516 παραβάσεις.

«Φαρμάκωναν» το… κράτος !!

Στο πλαίσια των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αποκάλυψε ότι 2 φαρμακεία στην Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιμολογίων ή συγκάλυψης εκνόμων πράξεων που ζημίωναν τα ασφαλιστικά ταμεία με έκδοση ψευδών στοιχείων προκειμένου να διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση με πανάκριβα φάρμακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς αλλά το δημόσιο να πληρώνει. Το ύψος των προστίμων που καταλογίσθηκαν ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ!!!

«Έσπερναν» εικονικά τιμολόγια και «θέριζαν»… εκατομμύρια!!

Παράλληλα, άλλες πέντε σημαντικές υποθέσεις αγροτών στην περιοχή Θηβών και Ζαχάρως Ηλείας ελέγχονται εξονυχιστικά από τις Π.Δ ΣΔΟΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, γιατί εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.000.000 ευρώ και έλαβαν πλαστά τιμολόγια ύψους 900.000 ευρώ, ενώ στην Κρεμαστή Ρόδου, η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, καταλόγισε πρόστιμα 2.340.000 ευρώ για λαθρεμπόριο ποτών.

"Βαμμένα κόκκινα"…. Τιμολόγια!

Στην Αττική, τρεις επιχειρήσεις εμπορίας χρωμάτων και τεχνικών έργων έλαβαν 250 πλαστά τιμολόγια ύψους 2.200.000 ευρώ. Τρεις άλλες επιχειρήσεις επισκευής πλοίων, μία εμπορίας οικοδομικών υλικών και μία ηλεκτρικών έργων εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.000.000 ευρώ.

Βίντεο alpha

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top