Ενώπιος ενωπίω με τους οικονομικούς εισαγγελείς τα ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου

Αύριο δίνουν εξηγήσεις για το cd, τις καταθέσεις και τα φορολογητέα εισοδήματα τους

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, θα βρεθούν αύριο τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ» ως δικαιούχοι λογαριασμών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της (Μαρίνας Παπακωνσταντίνου) Ανδρέας Ρωσσώνης, που θεωρούνται ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργημάτων, καλούνται να διευκρινίσουν αν τα χρηματικά ποσά που εμφανίζονται να διαθέτουν βάσει του cd που παρέδωσαν το 2010 οι γαλλικές αρχές, έχουν αποκτηθεί νόμιμα και αν έχουν φορολογηθεί .

Τα συγγενικά πρόσωπα του κου Παπακωνσταντίνου καλούνται, επίσης, να αποσαφηνίσουν αν και ποια ανάμειξη έχουν με την αφαίρεση των ονομάτων τους από το πρωτότυπο υλικό και την αλλοίωση της λίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου θα παραδώσουν στους εισαγγελείς υπομνήματα με τις θέσεις τους για τις βαρύτατες κατηγορίες που ερευνώνται από την εισαγγελική έρευνα.

Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις, που έλαβαν από τους εισαγγελείς η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, αφορούν τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου» ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, επίσης σε συνδυασμό με τον ν. 1608/50, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα, φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις ��ων διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος και, τέλος, ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Όπως πάντως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο κος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, σε δημόσια εξομολόγηση του υποστήριξε πως ο ίδιος δεν γνώριζε πως οι ξαδέλφες του «φιγούραραν» στη λίστα Λαγκάρντ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top