ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μέχρι 9 δις ευρώ επιστροφή καταθέσεων βλέπει η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ

Προϋπόθεση να συνεχιστεί η σταθεροποίηση της οικονομίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μέχρι 9 δις ευρώ επιστροφή καταθέσεων βλέπει η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ

​Οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, έχουν κάνει τους καταθέτες, να πεισθούν και να επιστρέφουν σταδιακά τις αποταμιεύσεις τους στο τραπεζικό σύστημα. Αυτό εκτιμά η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας, που υπολογίζει το ποσό στα 4-5 δις ευρώ. Πρόκειται κατά βάση για αποταμιεύσεις που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν στη χώρα αλλά και για αποταμιεύσεις που είχαν πάει σε "γλάστρες" και κάτω από στρώματα. ¨

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι διοικούντες την ΕΘΝΙΚΗ, όταν βλέπεις μικρά ποσά να επιστρέφουν αυτά κατά τεκμήριο είναι από το εσωτερικό ενώ τα μεγάλα ποσά είναι συνήθως από το εξωτερικό. Χαρακτηριστικά σημείωναν ότι πελάτης τράπεζας με καταθέσεις 200-300 εκατ ευρώ, με ευχαρίστηση διαπίστωσαν, ότι τοποθέτησε τα χρήματά του σε 6μηνη κατάθεση και όχι σε μηνιαία, όπως μέχρι τώρα.

Αν συνεχισθεί η σταθεροποίηση της οικονομίας, εκτιμούν ότι στο προσεχές εξάμηνο το ποσό μπορεί να διπλασιασθεί δηλαδή να φθάσει στα 8-9 δις ευρώ.

Η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ εκτιμά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οικονομία, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και ότι όλο το βάρος πλέον μετά τις περικοπές πρέπει να πέσει στις επενδύσεις που μπορούν να δώσουν δουλειά και μεροκάματο σε πολλούς, έστω και απο λίγα.

Αν μάλιστα γίνει κίνηση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να κλονισθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκτιμάται οτι θα υπάρξουν επενδύσεις και θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα για πολλούς εργαζόμενους. Πρόκειται για πετυχημένη συνταγή που άλλωστε δοκίμασαν και εφάρμοσαν επιτυχώς οι Γερμανοί, κρατώντας την ανεργία πολύ χαμηλά και έχοντας συνεχή ανάπτυξη της οικονομίας.

Όσο για την κατάσταση των τραπεζών οι διοικούντες την ΕΘΝΙΚΗ εκτιμούν πώς το 40% του κόσμου δεν έχει δάνεια και το υπόλοιπο 60% είναι με δάνεια έως και "καταχρεωμένο", γεγονός που εξηγεί άλλωστε και το γιατί έχει αντέξει μέχρι τώρα η οικονομία, την οποία "σώζει' το 40% των νοικοκυραίων που δεν έχουν δανεισθεί.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top